Autor Wątek: Zegary-jak zdjąć wskazówki???  (Przeczytany 7895 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MarcyÂś

• Gość
Zegary-jak zdj±æ wskazówki???
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Marca 2005, 06:16:25 »
Witam,
Ups już po wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wreszcie dostałem naprawiony prędkościomierz (prawie 150PLN wyskalowanie) jest już zamontowany. Zdjęcia zrobięmoże dziś, albo w poniedziałek.
Teraz kilka rad dla osób które chcą zmienić tarcze na białe:
1. Nie ma problemu ze zdjeciem wskazówek z obrotomierza i wskaźników benzyny i temperatury;
2. Zdjęcie wskazówki z prędkościomierza jest koszmarne!!!!!!!!!!! Przy ściąganiu wskazówki wychodzi ośka wraz z włosieniem (taka sprężynka, która powoduje ustawienie sięwskazówki na zero). Wyciągnięcie ośki powoduje, że po ponownym jej włożeniu i wychyleniu wskazówki nie następuje samoczynny powrót na zero. Ustawienie wskazówki (wraz z ośką) i wyskalowanie prędkościomierza w warunkach domowych graniczy z cudem!!!!!!!!!!.
3. Reasumując jeżeli ktoś ma dużo pieniążków to polecam zdejmowanie wskazówki.
4. Przypuszczam, że jest możliwość (nie sprawdzałem) zamontowania tarcz bez ściągania wskazówki z ośki. Ponieważ białe tarcze są dużo bardziej elastyczne od czarnych sądzęże możliwe byłoby włożenie ich przez wskazówkę, lecz wcześniej trzeba ściągnąć czarny kapturek zamocowany na wskazówce ("bułka z masłem"). następnie rozciąć czarną tarcze i tak ją ściągnąć, a następnie przez wskazówkępróbowac włożyć nową. Z moich obserwacji ale tylko obserwacji jest to wykonalne.
Pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl