Autor Wątek: Radio Corolla Verso  (Przeczytany 2647 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rafal369

• Gość
Radio Corolla Verso
« dnia: 03 Lutego 2013, 08:31:47 »
Zauważyłem ten sam problem w ciągu ostatniego miesiąca z moim Corolla Verso 2005.
 Radio działa po uruchomieniu samochodu, ale w ciągu około 20-30 sekund będzie trzaskający dźwięk i światła wyświetlacza się i nie wydobywa się dźwięk z radia.
 Następnie światło dźwięk zapala się i potem muszę wyłączyć i włączyć i jest w porządku.
To jest tak nieprzewidywalne i bardzo denerwujące. Niestety coraz częściej mi się to zdarza.
Czasem jak załapie to gra całą podróż ale przy częstym odpalaniu są kłopoty z odbiorem.
Jak rozwiązać ten problem ?, bardzo proszę o pomoc serdecznie pozdrawiam Rafał.

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
Odp: Radio Corolla Verso
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lutego 2013, 08:57:22 »
łosz cie.... cholernie nieczytelnie opisałeś swój problem. Weź z łaski swojej raz jeszcze przeczytaj to co napisałeś i popraw treść tak żeby człowiek wiedział co się dokładnie dzieje, a nie domyślał się  :grin:

rafal369

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lutego 2013, 13:11:32 »
Zauważyłem w radiu w Corolla Verso 2005.
 Radio działa po uruchomieniu samochodu, ale w ciągu około 20-30 sekund będzie trzaskający dźwięk i światła wyświetlacza gasną a radio szuka fali.
 Następnie światło się zapala  i potem muszę wyłączyć i włączyć radio żeby chwiciło fale i jest w porządku.
To jest tak nieprzewidywalne i bardzo denerwujące. Niestety coraz częściej mi się to zdarza.
Czasem jak załapie to gra całą podróż ale przy częstym odpalaniu są kłopoty z odbiorem.
Jak rozwiązać ten problem ?, bardzo proszę o pomoc serdecznie pozdrawiam Rafał.

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lutego 2013, 13:37:41 »
ja bym poprawił masy i sprawdził czy na antenie nie ma zwarcia jakiegoś.

Offline MarekDe

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Kwietnia 2019, 12:37:17 »
cześć, problem został rozwiązany ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl