Autor Wątek: NOWA RAV4  (Przeczytany 35508 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline iwostar

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: NOWA RAV4
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Maja 2013, 23:56:33 »
Nowy model wcale nie jest większy, tylko w Europie sprzedawali wersję mini. W USA itd takie wymiary były już w III Long.
Deska w nowym i to połączenie z drzwiami -tragedia!
Niestety auta robią już coraz gorsze ...
TOYOTA RAV4 III Long & TOYOTA COROLLA IX

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #46 dnia: 13 Maja 2013, 00:04:02 »
Nie demonizowałbym aż tak bardzo ;-)

www.FotoSzopa.pl

Offline adpre

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 13 Maja 2013, 00:26:07 »
design nowej ravki powala, brzydal...  <zalamka>
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec.
(George Carlin)

Piłeś -  nie jedź!
Nie jedziesz - wypij.

Offline ar16

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 14 Maja 2013, 12:41:03 »
No wiecie co .... siedziałem jak już pisałem w nowej Ravce jako jeden z pierwszych, ale tego połączenia deski z drzwiami wogóle nie zauważyłem. Kurcze muszę jeszcze raz podjechać bo to aż niemozliwe .... Ogólnie to ona mi się bardzo podoba (szczególnie więcej miejsca wewnątrz).
Avensis D4D Kombi ----> RAV4 ----> ?

Offline ToyotaZeranToyotaMarki

• Toyot Leżący
  • *
    • TOYOTA MARKI / TOYOTA ŻERAŃ
« Odpowiedź #49 dnia: 04 Czerwca 2013, 10:28:32 »
Na Żeraniu posiadamy 2.2 diesel w manualu i 2.0 benzynę w automacie, dla zainteresowanych, którzy nie mogli wypróbować wersji z automatyczną skrzynią. Prosimy zawsze o telefon tel. 22 5907012 w celu weryfikacji czy auto będzie dostępne. Pozdrawiamy i zapraszamy
Zapraszamy do skorzystania z naszych usług www.toyotamarki.com.pl oraz zadawania pytań

POSIADAMY SZEROKI WYBÓR SAMOCHODÓW UŻYWANYCH

https://www.facebook.com/ToyotaMarkiToyotaZeran
https://www.facebook.com/LexusZeran

mmis4167

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 22 Sierpnia 2013, 21:41:12 »
dla wszystkich fanow nowego modelu ciekawostka

mialem problem z nowa rav4. przy palacej sie kontrolce paliwa jadac na stacje i tankujac do pelna "pod korek" wchodzilo max. jedynie 52 litrow paliwa  (wtedy bylem juz naprawde bliski zera). czasami tankowalem zaraz po zapaleniu sie kontrolki, czasami pozniej. nigdy nie dopuscilem, zeby wskazowka "oparla sie" o koniec skali. Zawsze machalem na to reka, ale postanowilem wreszcie zapytac toyote, jak to jest z tym bakiem, bo podejrzewalem , ze mam uszkodzony sensor stanu paliwa. oto odpowiedz jaka otrzymalem (nazwisko koordynatora ds. kontaktów z klientami zachowam dla siebie):

Szanowny Panie

W odpowiedzi na Pana zapytanie informujemy, że całkowita pojemność baku wynosi 60 litrów. Na tę ilość składa się: 45 litrów-do momentu zapalenia się kontrolki "rezerwy"; 9 litrów możliwych do wykorzystania od momentu zapalenia się kontrolki "rezerwy" (zgodnie z informacją w Instrukcji Obsługi, str. 619); pozostałe 6 litrów, to te których nie można wykorzystać ze względu na kształt zbiornika i przemieszczanie się paliwa w jego wnetrzu.

Odnośnie informacji o wskazaniach zasięgu "Range" chcemy podkreślić, że w momencie zapalenia się kontrolki rezerwy są one bliskie zeru, ponieważ w celu ochrony układu paliwowego Producent zaleca niezwłoczne uzupełnienie paliwa.

Mając nadzieję na przyjęcie powyższych wyjaśnień, pozostajemy

Z poważaniem

xxxxx
Koordynator ds. Kontaktów z Klientami

:laugh:

spodziewam sie teraz prawdziwej rewolucji w kolejnych modelach toyoty, bo mozna by na przyklad zamontowac 3 malutkie foteliki gdzies w aucie i reklamowac auto  jako 8 osobowe. niby mala terenowka miejska, a ma 8 miejsc siedzacych!!! wlasciwie mozliwosci sa nieograniczone, bo nie trudno z tego zrobic samolot. a ze nie lata? pech, trzeba bylo sprawdzic na jezdzie probnej.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #51 dnia: 23 Sierpnia 2013, 07:00:30 »
Moim zdaniem te 6 l to raczej poduszka powietrzna zbiornika.
Ale może się nie znam.....
Obi

Gino

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 23 Sierpnia 2013, 17:27:56 »
dla wszystkich fanow nowego modelu ciekawostka mialem problem z nowa rav4. przy palacej sie kontrolce paliwa jadac na stacje i tankujac do pelna "pod korek" wchodzilo max. jedynie 52 litrow paliwa  (wtedy bylem juz naprawde bliski zera). czasami tankowalem zaraz po zapaleniu sie kontrolki, czasami pozniej. nigdy nie dopuscilem, zeby wskazowka "oparla sie" o koniec skali. Zawsze machalem na to reka, ale postanowilem wreszcie zapytac toyote, jak to jest z tym bakiem, bo podejrzewalem , ze mam uszkodzony sensor stanu paliwa. oto odpowiedz jaka otrzymalem (nazwisko koordynatora ds. kontaktów z klientami zachowam dla siebie): Szanowny Panie W odpowiedzi na Pana zapytanie informujemy, że całkowita pojemność baku wynosi 60 litrów. Na tę ilość składa się: 45 litrów-do momentu zapalenia się kontrolki "rezerwy"; 9 litrów możliwych do wykorzystania od momentu zapalenia się kontrolki "rezerwy" (zgodnie z informacją w Instrukcji Obsługi, str. 619); pozostałe 6 litrów, to te których nie można wykorzystać ze względu na kształt zbiornika i przemieszczanie się paliwa w jego wnetrzu. Odnośnie informacji o wskazaniach zasięgu "Range" chcemy podkreślić, że w momencie zapalenia się kontrolki rezerwy są one bliskie zeru, ponieważ w celu ochrony układu paliwowego Producent zaleca niezwłoczne uzupełnienie paliwa. Mając nadzieję na przyjęcie powyższych wyjaśnień, pozostajemy Z poważaniem xxxxx Koordynator ds. Kontaktów z Klientami :laugh: spodziewam sie teraz prawdziwej rewolucji w kolejnych modelach toyoty, bo mozna by na przyklad zamontowac 3 malutkie foteliki gdzies w aucie i reklamowac auto  jako 8 osobowe. niby mala terenowka miejska, a ma 8 miejsc siedzacych!!! wlasciwie mozliwosci sa nieograniczone, bo nie trudno z tego zrobic samolot. a ze nie lata? pech, trzeba bylo sprawdzic na jezdzie probnej.
Nic nowego w mojej Rav z 2002 r. jest podobnie od ,,suchego" baku po zalaniu po korek brakuje 5 litrów. Wg. instrukcji powinno być 57 l a wchodzi 52 l  :o
« Ostatnia zmiana: 23 Sierpnia 2013, 17:32:25 wysłana przez Gino »

phagen

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 23 Sierpnia 2013, 18:37:06 »
Nie wiem dlaczego nie można napisać prawdziwej pojemności baku, czy to miałoby dla kogoś znaczenie przy zakupie samochodu, czy jest 52 czy 57, a nawet 60 ?
Szczerze nigdy akurat pod tym kątem nie oceniałem samochodu, być może dla kogoś ma to znaczenie, ale raczej trzeciorzędne.
Ogólnie jednak nowa RAV4 może się podobać, choć cena z dobrym wyposażeniem wysoka, można się zastanowić nad np Subaru Foresterem, choć na plus Toyoty należy dodać wykończenie wnętrza.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl