Autor Wątek: słabe swiatła ?  (Przeczytany 2253 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nurek

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR
słabe swiatła ?
« dnia: 14 Lutego 2013, 08:30:54 »
Witam wszystkich właścicieli versalek i nie tylko :) Czy Wam również wydaje się ze światła w modelu 2004 w górę sa dość słabe ??? Wcześniej jeździłem Avensisem T22 i powiem szczerze ze dużo lepiej świeciły mi lampy  :-( (standardowe żarówki, żadnych przeróbek)
Ktoś z Was przymierzał się do poprawy efektywności tych świateł ??? Czy Verso w tych latach wychodziła oryginalnie na Xenonach ? Chętnie bym wymienił te lampy.
Zaznaczę tylko ze w moim przypadku z lampami jest wszystko ok, standardowe żarówki, odblaski zdrowe, nic nie paruje itp.
"Jedynymi osobami, z którymi powinieneś wyrównać rachunki są ci, którzy ci pomogli."
John E. Southard

pablos321

• Gość
Odp: słabe swiatła ?
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lutego 2013, 09:56:16 »
Mam identyczne wrażenie, nie robię dużej ilości tras w nocy, natomiast czasami robię trasę kraków-Nowy Sącz i przyznam że długie są ok, ale normalne jest kiepsko, przymierzałem się do zmiany żarówek na coś mocniejszego- kusi mnie chiński xenon+ jakieś światła dzienne ale z tymi xenonami różnie bywa :/

Tu jest fajny tutorial

Instalacion xenon

Offline PM9089

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lutego 2013, 12:24:56 »
Może się przyda...... ja mam żarówki OSRAM i nie narzekam....... 

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,29747.0.html
,,Nie jest sztuką zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną"

Offline nurek

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Lutego 2013, 13:16:34 »
Może się przyda...... ja mam żarówki OSRAM i nie narzekam....... 

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,29747.0.html

Dzięki, popatrzę choć chciałem uniknąć wszelkich "zamienników" o zdecydowanie słabszej żywotności  :-) a z tym już się miałem zamiar zmierzyć w innym wątku  :-) Na razie (ciiiiiicho) spokój, wszystkie żarówki sprawne  :good: Zacznę od początku, ustawienia świateł (chociaż moim zdaniem jest Ok)  a poźniej zabawa z żarówkami.
"Jedynymi osobami, z którymi powinieneś wyrównać rachunki są ci, którzy ci pomogli."
John E. Southard

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl