Autor Wątek: Tankowanie do pełna  (Przeczytany 7513 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
Tankowanie do pełna
« dnia: 20 Lutego 2013, 14:09:39 »
Przy tankowaniu do pełna jako pierwszy jeśli dobrze rozumiem odbija zawór na butli, który powinien być wysterowany na 80% pojemności zbiornika. Na wszystkich stacjach od zera wchodzi mi 35 do 36l zależnie od temp na dworze, a na jednej (i to nie pipidówce)  za każdym razem 37-38. To już testuję od kilkunastu tysi i sytuacja się powtarza. Czy dobrze myślę, że mają przestawiony dystrybutor? Ogólnie sporo dłużej trwa sam proces tankowania niż na innych stacjach (jakby mniejsze ciśnienie dali).
Cari II, Mazda 626, Ave T25

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Tankowanie do pełna
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Lutego 2013, 14:16:06 »
Myślę, że tak, bo innego wytłumaczenia dla tego nie znajduję.

Do mnie na wszystkich stacjach wchodzi 56-57 (czyli równe 80% pojemności zbiornika), a na jednej 58-60 (prawie 86%).

Dziwi jednak fakt, że na gazie z tej stacji, na której wchodzi więcej robię również więcej kilometrów, więc nawet jeśli oszukują na pojemności, to mają gaz dobry jakościowo, i tym sposobem nie mam do nich pretensji  :cheesy:
3VZ.pl

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Lutego 2013, 08:31:01 »
A jak sprawa podłoża ? Czy na wszystkich stacjach jest idealnie równo i wypoziomowane na podjeździe do LPG ?
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Marca 2013, 16:05:36 »
Co do podłoża, to nie wiem - ale tak jak pisałem, tankowanie trwa sporo dłużej niż na innych stacjach. Teraz tankuję tylko na BP i tu nigdy nie mam zastrzeżeń. Zawsze te 10gr więcej na litrze ale spokój o jakość (widzę po filtrach przy ich wymianie), auto mocniejsze i ze spalania jestem zadowolony.
Cari II, Mazda 626, Ave T25

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Marca 2013, 10:37:29 »
Tak,czy siak,jakość gazu w naszym kraju jest pod psem.Czy to BP,czy Orlen,zanieczyszczenie jest takie same.Myślę że duże koncerny, bardziej dbają o proporcje między propanem a butanem,zaś małe stacyjki biorą co taniej popadnie.No i wychodzą wtedy różnice w jeżdzie i spalaniu.

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Maja 2013, 20:22:45 »
Teraz tankuję tylko na BP i tu nigdy nie mam zastrzeżeń

Znam jedną stację pod patronatem BP gdzie nikomu nie polecam tankowania... cena i jakość nie idą w parze
"Tak jeden za drugim podawał swe nazwisko,
Ostatnie to słowa w ich życiu.
Ostatnie pytanie, ostatnia odpowiedź
i jedna kula - to wszystko..."                               Horytnica - "Katyńskie łzy"

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Maja 2013, 21:33:34 »
Adres :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl