Autor Wątek: Instrukcja montażu podgrzewanych lusterek w Yarisie  (Przeczytany 49131 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Instrukcja montażu podgrzewanych lusterek w Yarisie
« Odpowiedź #45 dnia: 21 Lutego 2019, 21:58:16 »
Maty w yarisie I są łączone szeregowo.

BINGO!!

Widać że Kolega zna się na rzeczy. Nie wiem czy w YI vin od J jest tak samo bo akurat mam Francuza ale u mnie w oryginalnej instalacji napięcie po włączeniu podgrzewania szyby pojawia się na lewej wtyczce -macie < jak ta jest sprawna - ma przejście> przechodzi na prawą wtyczkę - matę. Nie wiem jak jest z szybą tylną ale faktycznie lusterka są podłączone szeregowo.
 Ci co  będą sprawdzać napięcie na pinach wtyczek od podgrzewania muszą mieć to na uwadze.  Ja teraz już wiem dzięki koledze DARKOWI.
Dzięki wielkie i pozdrawiam! :beer:

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Instrukcja montażu podgrzewanych lusterek w Yarisie
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Maja 2021, 00:14:08 »
Witam
Działam z tym samym tematem w YII z 2009 roku. Lusterka już kupiłem OE na 5 pinów. Dziś rozbierałem boczek i okazuje się że wtyczki mam 3 pinowe. Trochę się zmartwiłem bo byłem przekonany że wtyczka będzie miała wszystkie 5 przewodów jak w YI a tu ZONK...
Zastanawiam się czy wymiana samych wiązek w drzwiach przednich załatwi sprawę < już wiem po numerze jakiej mam szukać- moja jest tylko pod sterowanie elektryczne>, czy to grubszy temat i trzeba więcej powymieniać żeby na oryginalnej instalacji to hulało....????
Ktoś coś podpowie?
Z góry dziękuję!!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl