Autor Wątek: Montaż świateł dziennych - miejsce halogeny  (Przeczytany 37705 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hais3333

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Montaż świateł dziennych - miejsce halogeny
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Marca 2013, 20:40:21 »
A tak z ciekawości, ile dałeś?

Offline plamm

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 04 Marca 2013, 21:08:06 »
cześć chłopaki,
od roku 2010 bo ja taki mam czyli Auris po FL, światła zapalają się po 1 sek. po uruchomieniu silnika wiec nie wiem czy jest sens montować LED-y w miejscu od halogenów czy zostawić tak jak jest
Dajcie jakaś skromna rade.

Pozdrawiam Łukasz
Auris 2010 FL 1.4 D4D 90KM 5D Terra

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Marca 2013, 16:19:04 »
Z tego co wiem i mówił mi gość z serwisu to w toyotach gdzie zapalają sie światła mijania automatycznie,nie da sie zainstalować  świateł do jazdy dziennej, ze wzgledu właśnie na automat do zapalania świateł mijania.

niven

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 05 Marca 2013, 17:23:09 »
mozna zamontować, trzeba tylko podpiąć komputer do auta i automatyczne włączanie dezaktywować

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #34 dnia: 05 Marca 2013, 17:48:34 »
Z tego co wiem i mówił mi gość z serwisu to w toyotach gdzie zapalają sie światła mijania automatycznie,nie da sie zainstalować  świateł do jazdy dziennej, ze wzgledu właśnie na automat do zapalania świateł mijania.

Tak jak pisał niven - można. Zmień gościa z serwisu  :cheesy: bo się nie zna.
Sam niedawno deaktywowałem te fabryczne i mam Philipsy :)

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 06 Marca 2013, 08:30:33 »
kto Wam tak powiedział? jak możesz nie kozystać z automatycznego włączania świateł jak masz dzienne - bzdura.
Masz dodatkowy moduł, który podczas zmierzchu włącza mijania a wyłącza dzienne.
Where Wishes Fly......

niven

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 06 Marca 2013, 08:40:57 »
masz auto przed liftingiem więc nie wiesz o co chodzi i głupoty gadasz

auta poliftingowe, czy tal jak u sanczopana w Verso maja specjalny moduł który załącza światła mijania po zapaleniu silnika - przy montażu swiateł do jazdy dziennej należy ten moduł dezaktywować podłączając komputer diagnostyczny

nawet mając czujnik zmierzchu i światła na auto - po zapaleniu silnika się one uruchamiają, a w nocy załącza się tylko podświetlenie wnętrza
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2013, 08:42:29 wysłana przez niven »

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 06 Marca 2013, 08:46:50 »
No dokładnie tak! :good:
Na kompie to 5 sekund roboty, z tym że jak się jedzie jako 1-wszy klient z takim zleceniem, to jest popłoch w ASO: "no gdzieś to Panie było w tym kompie, ale... gdzie?" :laugh:
Jednakowoż zawsze można trafić na jakiegoś nierozgarniętego, który w ramach "ułatwiania" sobie pracy (czytaj: braku chęci do pracy) powie najprostszą i najszybciej kończącą dyskusję frazę: "nie da się".  :wallbash:

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 06 Marca 2013, 20:26:55 »
Może jakieś zdjęcie
jutro coś wrzucę

kolego 3 lata gwarancji jest jak je zamontujesz przed odbiorem auta z salonu. tak to rok
Na auto został mi jeszcze rok gwarancji, na same światła mam 3 lata tak poinformowany zostałem i myślę że mnie nie oszukali

A tak z ciekawości, ile dałeś?
dałem 1099 zł w serwisie Toyoty

cześć chłopaki,
od roku 2010 bo ja taki mam czyli Auris po FL, światła zapalają się po 1 sek. po uruchomieniu silnika wiec nie wiem czy jest sens montować LED-y w miejscu od halogenów czy zostawić tak jak jest
Dajcie jakaś skromna rade.
Tutaj masz zdjęcia jak wygląda mój auris po zamontowaniu ledów. Warto - zmienia całkowicie wygląd auta. Światła zapalają się po przekręceniu kluczyka, gasną po załączeniu świateł mijania. Fabrycznie po zapaleniu silnika zapalały się mijania teraz jest inaczej.

« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2013, 21:28:59 wysłana przez beneke »

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 06 Marca 2013, 21:31:53 »
Przepraszam za kiepską jakość zdjęć ale robiłem je na szybko wieczorem w garażu
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2013, 21:36:20 wysłana przez beneke »

niven

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 06 Marca 2013, 21:44:55 »
wszystko spoko, tylko pytam po co:

- masz czujnik zmierzchu? nie masz, a bez niego moim zdaniem tym bardziej dzienne bez sensu
- masz xenony? nie masz - wiec nic tymi swiatłami nie oszczędzasz

ale każdy robi jak chce, Tobie sie podoba i to sie liczy. pominę już fakt że to samo gówno co montują w ASO można kupić na ebay.de za 400zł a przy zakupie grupowym na forum avensisa placili goście po 300zł plus 100zł za montaż w ASO

Pozdro

Offline cookie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 06 Marca 2013, 21:54:10 »
dałem 1099 zł w serwisie Toyoty

Wow "zabiłeś mnie" tą ceną. Ale jeśli możesz to napisz konkretnie ile kosztowały światła a ile robocizna.
Bo ja będąc całkiem niedawno w ASO widziałem takie ledy i ich koszt był coś ok. 400zł. (same światła) - wychodziło by z tego że jakieś 600zł. to koszty robocizny  :-o
VVT-i

niven

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 06 Marca 2013, 22:10:16 »
w ASO to jest też zależne jak zamawiasz - jeśli prosisz o LEDy do avensisa to płacisz coś koło 900zł, jak poprosisz do yarisa to kosztują coś koło 700zł (POMIMO ŻE TO TE SAME ŚWIATŁA TYLKO INNY NUMER KATALOGOWY)

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #43 dnia: 06 Marca 2013, 23:10:07 »
wszystko spoko, tylko pytam po co:

- masz czujnik zmierzchu? nie masz, a bez niego moim zdaniem tym bardziej dzienne bez sensu
- masz xenony? nie masz - wiec nic tymi swiatłami nie oszczędzasz
Pozdro

A przepraszam, co ma do rzeczy czujnik zmierzchu i dlaczego "bez niego dzienne bez sensu"? :-o Ja nie mam czujnika zmierzchu, w innym aucie miałem, ale zawsze uważałem, że montaż dziennych ma sens.
Co mają ksenony, że jak "nie masz, to światłami nic nie oszczędzasz", skoro wypalają się odbłyśniki w reflektorach, szczególnie jak w korku w +30'C w mieście stoimy i świecimy totalnie bez sensu?
Do czego jedynie ja mógłbym ewentualnie :) się przyczepić, to do tego, że jeśli były p.mgłowe przednie oryginalnie (a były?), to bez sensu demontować coś, za co zapłaciliśmy i montować inne coś, za co... dodatkowo płacimy :)

niven

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 07 Marca 2013, 07:49:02 »
sanczo:

- odbłyśniki to się Tobie wypalają bo masz normalny halogen, w aurisie jest soczewka - więc niszczy sie soczewka tylko w przypadku jak ma się xenony
- co do oszczędności chodziło mi właśnie o jazdę w mieście - bo tam właśnie xenony dostają w kość przez często zapalanie i gaszenie silnka
-masz rację że mając halogeny demontowanie ich jest trochę bez sensu

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl