Autor Wątek: Co ztym zrobiÌ , mo¿e czyms zalepiÌ?  (Przeczytany 2590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Woytek

• Gość
Co ztym zrobiæ , mo¿e czyms zalepiæ?
« dnia: 21 Lutego 2005, 10:51:58 »
Sytuacja wygląda tak...

głosniczki z przodu w starletce montuje się... z przodu w desce rozdzielczej (pod włącznikiem świateł z lewej i obok schoeka z prawej) i to skierowane do dołu.. więc cienko ,poza tym rozmiar 10 -bo malo tam jest miejsca można niby cos większego ale mam juz 10 VDO niby całkiem niezłe, ale nadal jest cienko bo..... no i z tym problem  -  wielka dziura między plastikiem a tylna ścianą szerokości 5cm  lub wiecej  i to na całej długości. Efekt jest taki że słysze głównie tylne głóśniki, a przednie ledwo co brzdąkają...  Co najlepiej z tym zrobić?

Artoone

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Lutego 2005, 21:16:24 »
Kolega ma ten sam problem w sierrce
Powiem ci szczerze że głośnik 10 jest i będzie zawsze tym najmniejszym, w półce masz na pewno większe a oprócz tego fala dzwiękowa odbija sięod szyby co czyni je lepiej słyszalnymi.
Jedyne co możesz zrobić w tym miejscu, to postarać sięmaksymalnie uszczelnić komoręw jakiej gra głośnik żeby odzyskać trochęniższych i średnich tonów,jednak przez to że jest skierowany do dołu zawsze będziesz miał niedosyt.Jeżeli masz system rozdzielony,umieść gwizdek na słupku bądz,w tych okolicach,powinno siępoprawić.

Jednak najlepiej byłoby zrobić nawet najprostrzy panel na dzwi na głośniki 17cm
różnica byłaby ogromna.
pozdrawiam

Woytek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Lutego 2005, 09:01:05 »
właśnie sprawidziłem i ta "dziupla" ma z 15 cm.
z tyłu elipsy JBL GTO więc dlatego trochęlepiej słychać. Właśnie zastanawiałem sięnad gwizdkami, bo co prawda te głośniczki są TAKIE - BYLE JAKIE
to gwizdki faktycznie by sięprzydały! Jakie wybrać za rozsądną cenę?
O panelach drzwiowych nie myślałem(ta opcja odpada).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl