Autor Wątek: pytanie odnosnie poduszki ? (F)  (Przeczytany 8850 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

biniek1

• Gość
pytanie odnosnie poduszki ? (F)
« dnia: 21 Lutego 2005, 13:32:31 »
witam

jestem posiadaczem cariny E 1,6 kombi 95 r .Mam ten samochod od 3lat i odpukać sprawuje siębez zarzutu (ostanio szczelił mi czujnik ubogiej mieszanki ,ale jeżdzęna gazie to sobie głowy tym nie zawracam).Natomiast nurtuje mnie jedna rzecz ,otóz mam jednego "jaśka" (w kierownicy ) ,ale po przekręceniu stacyjki zadna kontrolka od poduszki sięnie podświetla.Czy na desce powinna być kontrolka? czy poduszki nie ma ? ,a moze coś jest walnięte .Od samego początku jak tylko kupiłem to auto to nie widziałem na desce takiej kontrolki ,a czy u Was jest ? Kupiłem samochód od znajomego (dobry kumpel) i z tego co wiem to poduszka nie była uszkodzona (ja jestem drugim właścicielem w Polsce ).Moze ktoś ma taki sam rocznik i coś więcej wie na ten temat .

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lutego 2005, 14:02:21 »
Bylo o tym na forum - poszukaj.
Tez mam tak samo - no i sie dowiedzialem ze poduszka jest odpalana mechanicznie wiec nie ma kontrolki.
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

wwtcka

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Lutego 2005, 14:02:38 »
kontrolka musi być w kolorze czerwonym lub żółtym i świecić siępodczas uruchamiania samochodu, po kilku sekundach powinna zgasnąć, jeżeli jest coś z nią nie tak kontrolka nie gaśnie wogóle, sprawdź lepiej czy wogóle znajduje sięfizycznie w kierownicy jezeli tak to przydałoby siędodatkowo sprawdzić czy są czujniki i czy jest ona aktywowana.
Carina bezwypadkowa?

wwtcka

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Lutego 2005, 14:05:06 »
Cytat: Deeno
Tez mam tak samo - no i sie dowiedzialem ze poduszka jest odpalana mechanicznie wiec nie ma kontrolki

pierwszy raz słyszężeby samochód nie miał kontrolki mimo iż posiada poduszkę :roll:

biniek1

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Lutego 2005, 14:29:01 »
szukałem na forum i nie mogęznaleźć podbnego zagadnienia ! jak to w końcu jest z tą kontrolką powinna być czy nie? jak kumpel kupował samochód to miał delikatnie uszkodzony przód ,a poduszka nie była wyszczelona ,czy można w jakiś sposób samemu sprawdzić czy poduszka jest na miejscu ?(tak jak wcześniej pisałem ,zadna kontrolka sięnie zapala po przekręceniu stacyjki ,moze faktycznie jej nie ma)

MarcyÂś

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Lutego 2005, 14:34:19 »
Witam
Deeno ma racjębył post poświęcony poduszce powietrznej kierowcy. Ma racjęmówiąc również, że jest to poduszka mechaniczna i nie ma kontrolki. Sam mam Carinke z 95 roku i mam taką poduszkęmechaniczną.

Pozdrawiam.

MarcyÂś

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Lutego 2005, 14:47:23 »
Zobacz post na stronie 6 lampka kontrolna-Airbag dotyczy tego problemu.

Pozdrawiam

biniek1

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Lutego 2005, 15:22:46 »
wszystko jasne (musi być mechaniczny) ,

dziękujęwszystkim za pomoc!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl