1. Falowanie obratów na gazie w zakresie 900 -> 600 a nawet niżej do 550 - równocześnie zaczyna drżeć.
2. Po dojechaniu do skrzyżowania czasami gaśnie (przy hamowaniu silnikiem).
Jak wyrzucęna luz np przy 50km/h to obroty spadają i też nie raz zgaśnie, ale nie aż tak często.
3. Przy skręcie na luzie (20-30km/h) w lewo obroty maleją (gaśnie), a prawo wzrastają
Ad.1,2. Powinna wystarczyć regulacja. Widzę, że masz instalacjęz tego okresu co ja (też Elpigaz) więc Ă
Âruba musi być do kręcenia

Wydaje się, że te dwa objawy sš połšczone ze sobš.
Ad.3. Efekt przerobiony, pisałem o nim nie jeden raz. Można próbować zrobić kompensacjęciĂ
Ânieniowš reduktora, ale u mnie to nie pomogło. Pomogła jedynie wymiana na inny reduktor z regulacjš naprężenia membramy. (czy tak jakoĂ
Â) W każdym razie mam dwie regulacje w reduktorze.
Jeżeli regulacja nie zmniejszy trochęobjawów 3 to obawiam sięże jednak trzeba będzie skrobnšć siępo kieszeni lub nie robić lewoskrętów na luzie.
Zawsze jeszcze można próbować zrobić regeneracjęreduktora. Komplet naprawczy kosztuje ok. 120,- Dolicz do tego robociznę.
Pomimo tego, że silnik krokowy był otwatry na max (na testerze 120) to redukror podawał za mało gazu i stąd za niskie obroty, falowanie obrotów i tak niskie spalanie (w cyklu mieszanym, w obecnym stanie pogodowym ok. 7,8 )
Jak wyżej - regulacja na reduktorze. 120 to nie jest max otwarcia krokowca tylko ustalona górna wartoĂ
Âć zakresu regulacji. Pełny zakres regulacji to 0-255, ale otymalnie jest właĂ
Ânie ustawić punkt pracy w okolicach połowy zakresu lub ciut poniżej.
Jakš masz tam elektronikę?
Pozdro.