Autor Wątek: Zakup (Celica)  (Przeczytany 5764 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jocker24

• Gość
Zakup (Celica)
« dnia: 04 Marca 2013, 18:06:46 »
Witam wszystkich:) Zamierzam w niedługim czasie kupić Celice VII generacji (1.8 143 KM) Przejrzałem już wiele ogłoszeń (między innymi allegro) i zastanawia mnie rozbieżność cenowa tego auta... dlatego pytam was jako specjalistów: na co zwracać uwagę ?, jak to możliwe że jedna cena (teoretycznie bezwypadkowego auta w dobrym stanie) to 14 000 a innego potrafi przekroczyć nawet 20 0000 ? i czy waszym zdaniem kwota 15-17 000 wystarczy by kupić ten samochód ? Proszę o pomoc i z góry dziękuje:)

Offline Filu

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
Odp: Zakup (Celica)
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Marca 2013, 19:11:46 »
na co zwracać uwagę ?\

Jako użytkownik tego samego silnika polecam się mu bardzo dobrze przyjrzeć. 1ZZFE mają częstą tendencję do picia oleju.
Możesz to sprawdzić albo dobrze pałując i patrząc czy nie dymi albo pojechać na diagnostykę żeby zbadali spaliny.
Różnica w cenie zazwyczaj jest odzwierciedleniem stanu faktycznego, ale nie zawsze.
Większość Celin u nas na rynku jest bita i na to również powinieneś zwrócić uwagę.
Ja szukając Celiny przez pół roku (kilkanaście egzemplarzy), znalazłem tylko jedną z oryginalnym lakierem.

www.FotoSzopa.pl

[]V[]AD

• Gość
Odp: Zakup (Celica)
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Maja 2013, 18:52:23 »
Ja niedawno kupiłem z 2004 ale tą 192KM z szyberdachem i xenonem - auto naprawdę wymiata. Nie żałuj 300 do 350 zł żeby sprawdzić ją w ASO, ja swoją sprawdziłem. Przyjechała z Włoch więc nić dziwnego że praktycznie z każdej strony była obdrapana, ale poważnych dzwonów nie miała. Nie było błędów silnika, środek trochę zaniedbany bo to brudasy :P Odgrzybiłem klimę i będę niebawem robił sprzęgło. Dałem 20 tyś. Naprawdę polecam to auto (nie wiem jak ta 143km się sprawuje). To co dzieje się po 6 tyś obrotów to jest jakaś magia i właśnie wtedy pije olej :). Za 17 tyś kupisz już po lifcie i moim zdaniem nie żałuj na ASO albo dobrą stacje diagnostyczną.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl