Autor Wątek: Camry 2007 problem z pedałem gazu, czy ktos ma podobne problemy?  (Przeczytany 2652 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konrad26

• Gość
Dzień dobry.
Jestem posiadaczem Toyoty Camry 2007r, CE 2.4 l z manualna skrzynia biegow, ktora przywiozlem z USA. Auto bylo kupione nowe od dilera. Aktualnie na liczniku ma okolo 50.000 km. Wszystko dziala bez zarzutow i jestem bardzo zadowolony ale od kilku tygodni dzieje sie cos dziwnego, mianowicie przy zmianie biegu na wyzszy i nacisnieciu sprzegla silnik zachowuje sie jakbym naciskal gaz do dechy, wtedy wrzucam na luz i po jakims czasie to mija ale czasem jest tak ze mam np trzeci bieg, puszczam noge z gazu a auto gwaltownie przyspiesza. Jest to dosc niebezpieczne. Nie wiem od czego to zalezy bo dzieje sie to od czasu do czasu. Np. Ostatnio stalem na czerwonym swietle, bieg na luzie a silnil wyl na maksymalnych obrotach. Wiem ze firma Toyota miala problem z samoistnym przyspieszaniem jej aut, zaznaczam ze to nie wina dywanikow gdyz moje dywaniki maja zaczepy i nie przesuwaja sie pod pedal gazu.  Czy ktos mi cos poradzi? Pozdrawiam milosnikow .

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
Odp: Camry 2007 problem z pedałem gazu, czy ktos ma podobne problemy?
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Marca 2013, 12:28:49 »
A czy pod pedałem gazu nie jest wygnieciona wykładzina?

www.FotoSzopa.pl

konrad26

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Marca 2013, 16:04:51 »
Wykładzina nie jest wygnieciona i pedał odbija jak zawsze. W sumie nigdy nie wiem kiedy się tego spodziewać. Dzieje się to dość rzadko i w nieoczekiwanym momencie. Pisałem do Toyota Poland bo wiem ze były jakos niedawno cyrki z tymi pedałami ale mi odpisali ze Toyota wybroniła się od zarzutów, że to wada fabryczna i jak chcę mogę jechać do dilera( najbliższy w Wawie) na komputer, tylko ze mi nie swieci się żadna kontrolka ani check engine nic

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Marca 2013, 16:45:20 »
Check może Ci się nie świecić, a potencjometr może być uwalony i robić takie cyrki, albo przepustnica świruje.

Podpiąć, zrobić test, skalibrować, a jeśli nie pomoże, to wymienić to, co uszkodzone.
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl