Autor Wątek: AYGO - problemy ze wspomaganiem kierownicy  (Przeczytany 9813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

enic1976

• Gość
AYGO - problemy ze wspomaganiem kierownicy
« dnia: 07 Marca 2013, 15:35:20 »
Witam,
od jakiegos czasu mam problemy ze wspomaganiem kierownic - zapala sie symbol i oczywiscie wspomaganie przestaje dzialac.
Ratunkiem jest wypiecie kabla i ponowne podlaczenie.

Czasami musze to robic za kazdym odpaleniem samochodu a czasami wszystko jest w porzadku przez dluzszy okres. Zauwazylam, ze gorzej to wyglada w zimne i wilgotnie dni.

Co moze byc przyczyna?
pozdrawiam

Offline Basler

• Toyot Pełzający
  • **
AYGO - problemy ze wspomaganiem kierownicy
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Marca 2013, 17:45:33 »
Skoro pomaga wypiecie kabla(poruszenie nim) i problem sie pojawia jak jest wilgotno i zimno to ja bym sprawdzil czy kable gdzies sie nie popsuly(przetarly, pekly), moze jakas kostka zabrudzona.
Srebrna Strzała!

enic1976

• Gość
Odp: AYGO - problemy ze wspomaganiem kierownicy
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Marca 2013, 14:03:09 »
Dzien Dobry,
najsmieszniejsze jest, ze serwis mi wmawia, iz to komputer jest winny .... nie bardzo ich przekonuja moje tlumaczenia, ze przeciez ta awaria nie jest stala tylko wystepuje od czasu do czasu (moglabym zrozumiec, ze komp jest uszkodzony gdyby wspomaganie nie dzialalo zupelnie a tak... eh, specjalisci - tylko na forse patrza)

pozdrawiam

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Marca 2013, 15:35:46 »
Nie jest powiedziane, że serwis nie ma racji, to tylko elektronika. Jeśli przeczyszczenie i przesmarowanie złącza nic nie dało, to być może moduł się sypie i jest do wymiany.

Mariuszek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Kwietnia 2013, 16:47:58 »
Miałem podobny problem. Niestety robiłem w ASO i też wyszło, że coś z komputerem. Niby naprawione, ale słono zapłaciłem... Jak masz jakiegoś speca od elektroniki, niech Ci to sprawdzi zanim oddasz do serwisu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl