Autor Wątek: instalacja radiowa w E11 98'  (Przeczytany 4584 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krauziak

• Gość
instalacja radiowa w E11 98'
« dnia: 21 Lutego 2005, 18:27:47 »
Witam

Czy ktoś z Was jest w stanie powiedzieć czy w Corolli Liftback (Japonka) z 98' była podciągana instalacja do głośników tylnych?
Jest radio z tego co widzęmontowane w 98'  (Pionier), a czadu dają tylko głośniki z przodu (w dzwiach). Sprawdziłem z tyłu nie ma głośników są tylko zaślepki. Głośniki kupić nie problem ale czy są tam podprowadzone kabelki do głośników?
Czy przy montażu mogli podprowadzić tylko z przodu czy samochód jest już od razu wyposażony fabrycznie w okablowanie, nawet gdy został kupiony bez radia?
Serdeczne dzięki za każde info.

P.S. Bez rozbierania dojrzałem jakąś wiązkęprzewodów ale czy to to?

Pozdrawiam
Krauziak

krystek

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lutego 2005, 22:25:41 »
na 100% TAK
przynajmniej w mojej - "98 liftback Japonka, tak samo jak w tej samej wersji z '97 roku.
zdejmij pokrywe głośnika i sięokaże że tam są kabelki (tak było w mojej i w "Witch" corolce) tak samo też było w E9 mojego teścia - tak sie składa że te trzy mam pod swą opieką.

Andy

• Gość
kable
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lutego 2005, 08:13:31 »
Witam.
   Niestety u mnie nie było kabelków na tył w toyotce '98 E11 sedan.
Byłem zaskoczony  :)  ale co tam i tak lepiej jest położyć dobry kabel, te oryginalne czesto nie spełniają wymagań.
    Pozatym strasznym bólem jest to że nie przewidziano możliwości montażu ciut większego głośniczka niż 13 :(
    Pozdrawiam.

wroobel

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Lutego 2005, 11:19:34 »
Wydaje mi się,że zależne jest to od wersji wyposażenia, u mnie w e11 '99r (anglia) wersja "base", nie było instalacji poprowadzonej na tył, montowałem ją w ASO już na wlasne życzenie.

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Lutego 2005, 11:37:37 »
Też wydaje mi się, że to będzie zależne od wersji wyposażenie i moze od jakichś innych czynników. Kiedyś była gdzieś dyskusja na temat kabelków do ogrzewania lusterek w E11 i właśnie tak było że niektórzy mieli a niektórzy nie... Chyba jedynym sposobem jest sprawdzić to własnoręcznie.

zenek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Lutego 2005, 21:56:34 »
kable są napewno małe kostki mogą być zaizolowane razem z inną wiązką,musisz zdjąć osłony głosników a czasem trzeba też zdemontować cały bok są jednak dosc cienkie może lepiej rzeczywiście pociągnać nawe ja tak zawsze robię.

krauziak

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Lutego 2005, 09:49:48 »
Dzięki wszystkim serdecznie za odpowiedzi.
Chyba miałem szczęście bo była pociągnięta.Ale żeby siętam dostać?  Ufff
Trzeba było zdejmować owa boki wewnątrz bagażnika.
Kabli od cholery, ale udało sięzlokalizować.
Fakt kable trochęciut przy chude, ale sięwkrótce zmieni.
Natomiast zaciekawiły mnie końcówki które były do głośników.
pierwszy raz to widziałem, wygładały jak mikrowtyki przy telefonach właćzane do gniazdka.
Odciąłem to i dorobiłem odpowiednie jak na wymogi europejskie końcówki.
No i gra  nawet ujdzie.

Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl