Autor Wątek: Gwizd turbiny po naprawie  (Przeczytany 3802 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gino

• Gość
Gwizd turbiny po naprawie
« dnia: 22 Marca 2013, 18:24:46 »
Padła turbina więc poszła do regeneracji a raczej wymiany. Po jej wymianie w granicy 1400-1800 obr. słychać ,,jadące w oddali pogotowie" znaczy się gwiżdże niezbyt głośno ale na tyle że mnie to denerwuje tym bardziej że przed naprawą tego nie było. Poczytałem trochę i opinii na ten temat jest tyle ilu piszących. Więc jak to jest wada czy norma? Turbo na gwarancji.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Gwizd turbiny po naprawie
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Marca 2013, 18:30:59 »
Myślę, że najlepiej skontaktować się z tym który robił wymianę lub jeśli sam wymieniałeś, zadzwoń do gościa od regeneracji i opisz sytuację.

Gino

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Marca 2013, 18:41:40 »
To już zrobiłem podjade do mechanika w tygodniu choć w rozmowie telefonicznej powiedział że jeśli chodzi o jego robotę to bylo wymienione jak należy żadnych nieszczelność itp. Chodzi mi bardziej o opinię kogoś kto to przerabial bo stwierdzenia typu ze turbina po regeneracji tak ma do mnie nie trafia. Było cicho ma być cicho tak myślę.
« Ostatnia zmiana: 22 Marca 2013, 18:44:47 wysłana przez Gino »

Offline ar16

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Marca 2013, 15:31:33 »
Wymieniałem kiedyś turbinę we Fordzie właśnie dlatego, że wyła. Po rozebraniu widać było, że łopatki straciły geometrię. Sprawna nie ma prawa wyć.
Avensis D4D Kombi ----> RAV4 ----> ?

jaras

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Kwietnia 2013, 20:06:10 »
Kolego u mnie w rav-ce tak jak opisujesz,jest też delikatnie słyszalny gwizd,pytałem fachowca i odpowiedział iż jest to normalne.Pozdrawiam.

Gino

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Kwietnia 2013, 10:09:59 »
Jestem właśnie po odbiorze auta po ponownej wymianie turbiny (gwarancja). Wcześniej sprawdzono jeszcze raz szczelność układu jak i samej turbiny i wszystko ponoć było OK, niemniej wymienili na nową i drażniący mnie dźwięk ustąpił. Owszem występuje delikatny ,,gwizd"  ale zdecydowanie jest ciszej na tyle, że jestem usatysfakcjonowany. Mam nadzieję, że ten temat mam za sobą  <zamkniety>  :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl