Autor Wątek: Yaris TS Turbo  (Przeczytany 22543 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
Odp: Yaris TS Turbo
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Marca 2013, 21:17:06 »
palić w cale nie musi dużo wiecej.
ale colt rzeczywiście jest rozśadniejszy jesli chodzi o mała pojemność z turbo.szkoda, że jest taki ochydny ...

colt ma fajne parametry, ale jest strasznie ochydny :/
z mniejszych aut ciekawa jest jeszcze micra 160sr, swift sport.

Edytuj posty z łaski swojej

Eddie

« Ostatnia zmiana: 23 Marca 2013, 22:50:18 wysłana przez eddie »

Offline mirko

• Toyot Pełzający
  • **

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Marca 2013, 21:39:39 »
palić w cale nie musi dużo wiecej.
ale colt rzeczywiście jest rozśadniejszy jesli chodzi o mała pojemność z turbo.szkoda, że jest taki ochydny ...

Z doświadczenia wiem że turbo nie oznacza takiej wielkiej masakry ze spalaniem.

colt ma fajne parametry, ale jest strasznie ochydny :/
z mniejszych aut ciekawa jest jeszcze micra 160sr, swift sport.

Jeżeli miałbym wybierać takiego mikroba N/A to raczej wolałbym już nie przepłacać i kupić zwykłego yarisa 1,3 albo 1,5 bo taka micra czy swift i tak jajek nie urywają. Generalnie chciałem małe T żeby mieć charakterystykę turbawki i przyzwoite spalanie.
Jest tego trochę w Szwajcarii
Niby jest tylko jak doliczysz koszty sprowadzenia to robi się kosmos, szkoda mi kaski, colty są tańsze a w sumie patrząc po EVO to mitsu jakieś doświadczenie ma przy tego typu autach  :grin:

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Marca 2013, 23:25:53 »
chodzi Ci tylko jazde na wprost to może rzeczywiście, demonami to one nie są.
ale ogólnie najpierw polecam sie przejechac i dopiero potem powiedzieć, czy on urywa tyłek, czy nie.
swift w zakretach jest przekotem jak na seryjne auto.

ps.
Eddie, myślałem, że mi sie nie wysłał post, dlatego naskrobałem drugiego ;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Marca 2013, 00:44:31 »
chodzi Ci tylko jazde na wprost to może rzeczywiście, demonami to one nie są.
ale ogólnie najpierw polecam sie przejechac i dopiero potem powiedzieć, czy on urywa tyłek, czy nie.
swift w zakretach jest przekotem jak na seryjne auto.

Zgodzę się z Toba z jednym małym ale .... Czy widzisz kobietę jadącą (dla której miało być auto) w zakręcie na ulicy z pełnym wykorzystaniem możliwości swifta? Osobiście jakoś to średnio widzę. To że na torze auto wejdzie w zakręt 100KM/h nie oznacza że na ulicy jest ten parametr nie zbędny do przyjemnej jazdy.  Zawias Yaris TSa w spokojności starcza na ulicę może na torze byłby gorszy ale nie o to mi chodziło.
Ostatnio byłem na Ułężu i widziałem jak EVO9 zostało objechane przez zwykłe Clio 2,0 16V z zajebistym zawiasem i zgadnij co wolałbyś na ulicę Clio na super zawiasie czy EVO9 400km?  :-)   

Offline mirko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Marca 2013, 10:30:47 »
Dobry zawias można wsadzić do Golfa II albo Cinkłeczento, więc zawias to żaden wyznacznik. Amory i tak za jakiś czas się posypią i można kupić coś fajnego. Ja bym wolał EVO  :-P

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Marca 2013, 10:51:56 »
więc zawias to żaden wyznacznik. Amory i tak za jakiś czas się posypią i można kupić coś fajnego. Ja bym wolał EVO  :-P

Z tym wyznacznikiem to już bym nie przesadzał  :-) bo zawias jest bardzo ważny tylko że jest stosunkowo łatwo wymienialny a jak wbije się w N/A to dołożenie turbo może ogólnie podwoić wydaną kaskę na auto i rozpocząć never ending story  :cheesy:

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Marca 2013, 12:38:11 »
a skąd mam wiedziec, że to dla kobiety :)
co do swifta sporta.jego zawieszenie jest ogólnie lepsze niż yarisa I gen, wiec myślę, że to jest dobry wyznacznik ;)
ale jak ma tym jeździć kobieta to rzeczywiscie lepiej kupic serie ts, lub 1,3, aczkolwiek dalej sie bede upierał, bo wg mnie jest po prostu fajniejszy i ładniejszy :)
wiadomo, wszystko zależy od upodobań :)
aczkolwiek moja dziewczyna po modach zawiechy stwierdziła, że strasznym tapczanem jeździlismy na samym początku  :-P

Offline pwl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Marca 2013, 14:08:18 »
Ostatnio byłem na Ułężu i widziałem jak EVO9 zostało objechane przez zwykłe Clio 2,0 16V z zajebistym zawiasem i zgadnij co wolałbyś na ulicę Clio na super zawiasie czy EVO9 400km?  :-)

Te dwulitrowe Clio Sport wcale takie zwykłe nie są. To praktycznie cywilne rajdówki, w ASO można było dokupić N-grupowe wałki do nich ;) Idą jak złe.

Offline wojtasbbi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Marca 2013, 14:21:55 »
Jest tego trochę w Szwajcarii http://www.autoscout24.ch/de/autos/toyota--yaris?allmakes=1&hpfrom=150&make=12953%2c0%2c0&model=206882%2c0%2c0&nav=8&sort=price_asc&vehtyp=10

ponumerowane wszystkie :D kurcze no, za 30 koła kupywac yarka turbo? no chyba ze ktoś ma kupę kasy i ma iiny samochód do normalnego poruszania się...
Made In Japan

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Marca 2013, 19:00:02 »

ponumerowane wszystkie :D kurcze no, za 30 koła kupywac yarka turbo? no chyba ze ktoś ma kupę kasy i ma iiny samochód do normalnego poruszania się...

A ja wychodzę trochę z innego załozenia, oczywiście że Yaris za taką kasę to bardzo dużo ale jak chciałbym sam zrobić turbo w zwykłym TSie to wielkich różnic mogłoby nie być.

Te dwulitrowe Clio Sport wcale takie zwykłe nie są. To praktycznie cywilne rajdówki, w ASO można było dokupić N-grupowe wałki do nich ;) Idą jak złe.

Ale i tak wolałbym evo9 bo lubię wciskanie w fotel :grin:

Kwieczor

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 26 Lipca 2013, 11:01:11 »
Wątek prawie umarł, ale może ktoś nadal szuka:
http://www.stratisautosport.gr/en/products/car.php?id=43#STAGE I TURBO (1NZ-FE,2NZ-FE)

- gotowe zestawy turbo do 1nzfe

z tego co pamiętam - jest też w Polsce firma, która sprowadza zestawy ze Stanów - chińskie, ale robione na amerykański rynek
jak kojarzę - po 6500 PLN

więc może to jest droga ?

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Lipca 2013, 14:48:41 »
link nie działa.
ale jesli to jest kit ZAGE to tak do konca nie pasuje jak powienien.

Offline pwl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 26 Lipca 2013, 15:49:55 »
Sadam skopiuj całość z nawiasami do paska adresu - zadziała. Zestawy HKS i Greddy Turbo oraz inne zestawy (NA, kompresor, nitro) pod 1nzfe :)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Lipca 2013, 10:49:47 »
z tego co pamiętam - jest też w Polsce firma, która sprowadza zestawy ze Stanów - chińskie, ale robione na amerykański rynekjak kojarzę - po 6500 PLNwięc może to jest droga ?

Sądzę że zakup chińskiego badziewia może być drogą do utopienia paru złoty.
Ja zdecydowałem się na zakup colta czt ponieważ będzie najszybciej i najtaniej, yaris turbo jest ok. ale jego dostępność jest bardzo kiepska.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl