Witam! Nie jest to tylko kwestia kasy, ale też własnej satysfakcji oraz pewności że coś się ma porządnie zrobione. Uważam że po to jest forum żeby się wymieniać doświadczeniami właśnie z samodzielnych napraw i czynności obsługowych, a nie tylko pisać ile się zapłaciło w ASO, czy ile mi auto spala... Należę też do forum VW gdzie jest multum takich informacji. Dowiedziałem się tam np. jak samodzielnie zdiagnozować auto przez ODB2, jak wykonać tzw. logi, dzięki czemu sam usunąłem problem wchodzenia auta w tryb awaryjny itd... Muszę przyznać że na naszym forum brakuje mi takich informacji. Jeżeli ktoś woli z wszystkim jechać do ASO i płacić grubą kasę za banalnie proste czynności (być może dlatego że sam nie potrafi), to jego sprawa, nie powinien jednak "się śmiać" z ludzi mających trochę własnej inicjatywy i szukający wsparcia na forum. Myślę że miłośnik motoryzacji (a takich mam nadzieję skupia to forum) chce jak najwięcej dowiedzieć się o swoim aucie i w miarę możliwości sam zajmować się naprawą i obsługą. Do ASO to można posłać babę (nie obrażając naszych szanownych Pań ).
Sam wymieniam olej w ASO, ale głównie ze względu na historię serwisową, jednak w przypadku gdy będę miał jakiś problem, to na pewno w pierwszej kolejności zwrócę się z pomocą na forum.
Pozdrawiam!!!