Autor Wątek: Nowy użytkownik - Camry XLE 2007 3,5 V6  (Przeczytany 3471 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lapeno

• Gość
Nowy użytkownik - Camry XLE 2007 3,5 V6
« dnia: 28 Marca 2013, 11:48:17 »
Witam forum,

Trafiłem tutaj, bo szukam po necie informacji o Camry.
Dlaczego?
Ponieważ mam możliwość zakupienia auta:
Toyota Camry 2007 r., wersja XLE, 3,5 v6 (wesja USA).
Przebieg 250k, ale to mnie raczej nie rusza.
Generalnie wizualnie jest OK, skóra jasna miejscami powycierania. Zgłasza
błąd niedomknięcia pokrywy silnika - chyba kwestia czujnika.
Cena - myślę, że ok. 35 tys. złotych.

Warto w ogóle sobie zawracać głowę? Chodzi mi o trwałość, generalne
problemy z tym modelem. Wiem, że auto było serwisowane, myślę że w całości
w ASO. Jeździł nim na pewno jeden człowiek.

Auto używane byłoby jako drugie, raczej optowałbym za dołożenie gazu.

Nie chodzi mi o wróżenie z fusów - tylko proszę o podstawowe informacje. Przewertowałem forum, ale VI generacji jest niewiele, FAQ zawiera dane z 2004 roku.

Od siebie dodam, że raczej mam dwie lewe ręce do grzebania w samochodach - nie znam się, nie mam narzędi, nie bardzo mam czas.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Nowy użytkownik - Camry XLE 2007 3,5 V6
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Marca 2013, 07:36:50 »
Tak jak piszesz,mało jest użytkowników 6 generacji. Tak jest niestety w całej EU. Camry nie jest modelem zbyt popularnym,a szkoda. Wyjątkiem jest Rosja. Czyli powinieneś poszperać na "Ichnich" forach.

Plusy : obszerne i wygodne wnętrze, mocny i dość oszczędny silnik V6, wysoki komfort jazdy, legendarna już niezawodność,
             najwyższe noty w testach zderzeniowych, niska utrata wartości przy odsprzedaży.

Minusy : niespójny dobór i spasowanie materiałów użytych do wykończenia wnętrza, niektóre plastik we wnętrzu są niskiej jakości, ospała reakcja układu kierowniczego.

No ale to zapewne już wiesz.Moim zdaniem warto kupić.

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Marca 2013, 11:13:21 »
Polecam też
http://www.edmunds.com/toyota/?ps=used
http://www.edmunds.com/toyota/camry/2007/?sub=sedan

używam jako źródła informacji o autach z zza wody
niestety jakość wykończenia we wnętrzu troszkę spadła i zbliżyła się co Corolli, co często przewija się w opiniach.
Tanio kupisz, utrzymanie może wymagać więcej wkładu
a może starszego lexa z RWD L6 3.0 ( GS 300) , lub V6 3,0; 3,3, zależnie jakie masz oczekiwania co do auta
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2013, 11:15:06 wysłana przez tjedral »
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

Lapeno

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Marca 2013, 12:04:49 »
Polecam też
http://www.edmunds.com/toyota/?ps=used
http://www.edmunds.com/toyota/camry/2007/?sub=sedan

używam jako źródła informacji o autach z zza wody
niestety jakość wykończenia we wnętrzu troszkę spadła i zbliżyła się co Corolli, co często przewija się w opiniach.
Tanio kupisz, utrzymanie może wymagać więcej wkładu
a może starszego lexa z RWD L6 3.0 ( GS 300) , lub V6 3,0; 3,3, zależnie jakie masz oczekiwania co do auta

Dziękuję za odpowiedzi.

Spieszę wyjaśnić, że nie szukam auta żeby je kupić.
Po prostu z firmie trafiają od czasu do czasu auto "po prezesowskie", które są sprzedawane w przetargu dla pracowników spółki. Kiedyś była A6, teraz jest właśnie ta Camry.
Z historii nie wynika, żeby była bita, jeździł nią jeden człowiek.

Od auta (drugiego :-) oczekuję, że będzie większe od Citroena C4 (taki mamy). Ponieważ będę ja nim jeździł żeby był duży, komfort podróżowania, w miarę pewny. Będzie garażowany pod chmurką i nie będzie to auto codziennie jeźdzone. Może być tak, że postoi z dwa-trzy tygodnie niejeźdzone.

Nie chciałbym, żeby po zakupie okazało się, że "model" generalnie sypie się na potęge, utrzymanie kosztuje furmankę pieniędzy itp.

Na jakie elementy zwrócić uwagę przy oględzinach auta?

Offline TomRz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Marca 2013, 02:58:41 »
Jestem użytkownikiem VI generacji Camry, co prawda 2010 i ciężko mi porównywać z innymi modelami czy markami ale jak najbardziej polecam! Twoja ewentualna wersja nie dość że mocna to i świetnie wyposażona także będziesz się nią cieszył przez długie lata!
"Czerwony to najszybszy kolor świata. Szybsze są tylko światło i urząd skarbowy".

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Marca 2013, 11:21:35 »
Kilka razy macałem 2GR, ale bardziej z ciekawości, niż z potrzeby zrobienia przy nim czegoś.

Fakt - nie było jeszcze takiego, który miałby tyle przebiegu, ale nie podejrzewam miliona problemów, zwłaszcza, jeśli auto było regularnie serwisowane.

Co Cię może trafić :

1) katalizator(y) - nie pamiętam, ile tego tam jest, ale jeśli zagazujesz auto, to będziesz się musiał liczyć z lambdami lub/i katami

2) łańcuch - to już nie te czasy, kiedy łańcuch był na całe życie auta. Toyota nie ma interwału na wymianę, ale zdarzało się już, że w mniejszych silnikach ludzie wymieniali, bo się rozciągnął. Nie słyszałem jednak, żeby ktoś w 2GR to robił, więc nie sieję defetyzmu.

3) skrzynia - odwieczny problem "zautomatyzowanych" użytkowników. Sprawdź przed kupnem jak pracuje. Sprawdź w historii serwisowej, czy miała wymieniany olej/filtr i w jakich odstępach czasu.

Auta się nie bój, od niespodziewanego psucia się masz Citroena, a Camry ma jeździć  :grin:
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl