Autor Wątek: Bolec mocowania półki bagażnika  (Przeczytany 11331 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AiMW

• Gość
Bolec mocowania półki bagażnika
« dnia: 04 Kwietnia 2013, 15:41:37 »
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy macie jaki pomysł na urwany bolec mocowania pułki tylnej w bagażniku.
Na początku chciałem kupić nowy boczek ale wydaje mi się ze można to naprawić jakąś prostszą metodą.

Offline hais3333

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Bolec mocowania pułki bagażnika
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Kwietnia 2013, 19:22:36 »
ja tez mam urwany. Wkręciłem tam ostatnio śrubę.

niven

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Kwietnia 2013, 20:13:31 »
co wy ludzie wozicie w autach ze to urywacie... :wallbash: :wallbash: :-P :-P :-P

ja bym w takiej sytuacji szukal tej czesci bagaznika zeby wymienic calosc. na allegro pewnie mozna znalezc za grosze jak sie poszuka

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Kwietnia 2013, 20:55:34 »
Po o szukać całość, ja mam dwa urwane,to kolejna słaba część w toyocie która nie wytrzymuje normalnej eksploatacji. Wkręć w to miejsce dwie śruby 10tki i pomaluj na czarno. Nie poznasz różnicy,a przynajmniej będziesz miał pewność ze już ci sie nie urwie.

niven

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Kwietnia 2013, 07:39:36 »
mam aurisa od 2 lat (kupilem w salonie), teraz sprzedaję bo pora na coś nowszego i bolec jest cały, powiem więcej nawet nie było ryzyka że się urwie. po prostu jak sie wozi za dużo w bagażniku to tak się dzieje <zolta> i nie jest to kwestia tego że to słaba część w toyocie - przy normalnej eksploatacji nie ma ryzyka tego urwać

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy

www.FotoSzopa.pl

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Kwietnia 2013, 09:36:15 »
No bo jak nic nie wozisz to wiadomoze że sie nie urwie. Ale przykładowo załaduj wózek dziecka i niech przez przypadek lekko przymknie ci sie pułka na niego, w innych modelach aut np w audi ktore mialem poprzednio półka wyskoczy z zaczpów ale sie nic nie urwie a tu konstrukcja jest tak nie przemyslana ze pęknie zaraz. Zresztą w mojej rodzinie są 3 toyoty : corolla,starlet no i moj auris. Wszystkiem mają uzkodzone bolce. Ogólnie wykonczenie toyoty w srodku (sam plastik) odbiega od standartu aut niemieckich. Pierwsza i ostatnia toyota w życiu.

niven

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Kwietnia 2013, 11:21:42 »
nie zgadzam się - po prostu auris 1 generacji jest fatalnie wykonany, ot cała filozośka :)

teufel 26

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Kwietnia 2013, 13:28:32 »
Jezdze toyota od czterech lat i nigdy nie nazekalem na jakosc,przed dwoma tygodniami kupilem aurisa
i przyznam szczerze, ze brakuje w nim odrobiny funkcjonalnosci, ale jakoscia dorownuje niemieckiej
konkurencji. Moj slozbowy vw co prawda jest w dobrym stanie, ale rysy na plastikach i drobne uszkodzenia pojawiaja sie rownie szybko jak w kazdym innym aucie. Co do mocowania pulki,to najlepiej
uzyc dwoch srubek i sprawa zalatwiona :-)

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Kwietnia 2013, 14:13:40 »
No własnie o tym pisze ze jakosc wykonania aurisa jest marniutka. Posiadam wersje prestige i niby powinno byc lepiej z wykonczeniem wnetrza, ale gdyby nie moje dorobki, jak np doklejenie uszczelki pod gorna klapa schowka ktory trzeszczal jak stodola sąsiada to stuki i puki nie ustaly by same. Zreszta juz nie chce mi sie pisac ile u mechanika spedzila moja toyotka dni. Pompa, ksenony,wodziki zmiany biegow.... . Gdzie ta legendarna jakosc toyoty?

niven

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Kwietnia 2013, 15:32:12 »
legendarna skonczyla sie wraz z avensisem t22, teraz jest przeciętna - chociaż z autopsji powiem yaris II/III jest lepiej wykonany niż auris pierwszej generacji czy to przed czy to po liftingu:) a zazwyczaj wyzszy model powinien byc lepiej wykonany. avensis t27 przed fl trzeszczał jeszcze stojąc w salonie, w t27fl jest lepiej ale i tak gorzej niz t25fl - jedynie lexus trzyma fason :) chociaż jak patrzę że auris hybrid jest 60 tysięcy tanszy niz lexus ct200h w prestige to mnie krew zalewa :)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Kwietnia 2013, 11:10:33 »
A co takiego jest lepiej wykonane w yarisie ? Plastiki są miększe ? Hehe

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Kwietnia 2013, 11:12:16 »
Nie wiem może Twój Auris jest źle wykonany to się nie kłócę ;)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Bolec mocowania półki bagażnika
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Kwietnia 2013, 11:45:38 »
Może niech ktoś poprawi tę "pułkę"  :cheesy: i przeniesie wątek w odpowiednie miejsce.

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
Odp: Bolec mocowania półki bagażnika
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Kwietnia 2013, 19:59:52 »
Ja to już zgłaszałem do moderacji, ale śpią od wczoraj  :grin:

Edit:
Już się obudzili  :cheesy:  :good:
« Ostatnia zmiana: 09 Kwietnia 2013, 20:01:29 wysłana przez Filu »

www.FotoSzopa.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl