Autor Wątek: Trzecie światło stop w spojlerze  (Przeczytany 9257 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

protech

• Gość
Trzecie światło stop w spojlerze
« dnia: 30 Kwietnia 2013, 11:04:53 »
Witam, mam kłopot z wymianą żarówki. Odkręciłem śruby i nic klosz nawet nie drgnął. Nie chciałbym urwać, proszę o pomoc.

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
Odp: Trzecie światło stop w spojlerze
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Kwietnia 2013, 14:18:23 »
Wszystko odkręcone? Prawdopodobnie są też jakieś zatrzaski więc trzeba pociągnąć.
Ale najpierw upewnij się, że absolutnie wszystko odkręciłeś, bo będzie bałagan :-P

www.FotoSzopa.pl

protech

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:03:40 »
Klosz w spojlerze jest przykręcony dwoma śrubami - odkręciłem ale siedzi twardo. Mogą być jakieś zatrzaski, tylko nie wiem gdzie, boję się połamać. Próbowałem zdjąć spojler - znowu kicha, dwie zewnętrzne sruby odkręcone, a trzyma środkiem.

Offline Pabloo4

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lutego 2014, 00:18:26 »
W previi II, po odkręceniu śrub mocujących trzecie światło stop, próbuj wyciągnąć jej obudowę do przodu i lekko w dół, lub w górę. (wyleciało z głowy). Z tego co pamiętam jest tam jakiś zatrzask, ale uniemożliwiający wypadnięcie całej obudowy nawet jak już nie ma śrub. Najlepiej spróbuj po myciu, jak zalegający w zakamarkach spojlera kurz nieco nasiąknie i puści.

Offline TomaszDz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Stycznia 2015, 03:30:09 »
Witam,
Zeby moc wyjac 3 swiatlo stopu trzeba odkrecic 2 sruby mocujace a potem najlepiej jest wlozyc cos miedzy gorna czesc swiatla a spojler. Sa tam dwa zatrzaski (po 1 na strone). Po delikatnym podegnieciu lampa powinna wyjsc bez problemu.
Co do spojlera dwie dodatkowe sruby mocujace znajduja sie nad tylna szyba pod szara listwa maskujaca. Scicagniecie spojlera nic nie daje. dostaniemy sie tylko do kabla i tyle. Zeby wymienic zarowke trzeba wyjac swiatlo.

Offline RudY0LKR

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Stycznia 2015, 11:15:51 »
Miałem ten sam problem i spasowałem. Łatwiej jest odkręcić spoiler 4 śruby i wymienić żarówkę od tyłu. Czasowo wychodzi ok 10 min. Może komuś się przyda. Pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl