Autor Wątek: Kupno Corolli Verso - pomoc  (Przeczytany 3347 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sachar

• Toyot Pełzający
  • **
Kupno Corolli Verso - pomoc
« dnia: 12 Czerwca 2013, 11:46:09 »
Witam wszystkich przymierzam się do zakupu w/w autka na arzie jestem w posiadaniu Avensis z 2001 r. z silnikiem d4d. Chciałbym pozostać przy dieslu ale.... no właśnie tu liczę na waszą pomoc d4d 2.0 czy 2.2 podzielcie się swoimi opiniami szczególnie spalanie oraz wszelkiej maści bolączki. Pozdrawiam serdecznie

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: Kupno Corolli Verso - pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Czerwca 2013, 12:15:45 »
2.2 odrzuciłbym w przedbiegach - konstrukcja strasznie nieudana... Poprzez wadę fabryczną u ojca kolegi wymieniali cały silnik (na szczęście zdążył w okresie gwarancji), kolejny taki przypadek znany mi jest właśnie z Corolli Verso, gdzie zrobili to samo bo zaczęła szamać nieprawdopodobne ilości oleju.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Czerwca 2013, 12:38:11 »
nie mam doświadczenia z 2.2 ale "słychać" w necie, że jest awaryjny i nie warto sobie zawracać nim głowy

Offline wojtekd3

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Czerwca 2013, 20:29:31 »
Aktualnie poszukuję toyoty verso. Zaczęło się od corolli verso, ale apetyt wzrósł. Do myślenie dał mi fakt, że wszystkie oferty w dieslu to silniki 2,0. Jeśli występuje 2,2, to chyba tylko w wersji D-cat 150 KM. Czyli sama toyota zrezygnowała z silnika 2,2.
Też miałem avensis 2001 d4d i bardzo fajnie sie jeździlo. Minus to dwumas i w niektórych corollach verso filtr dpf może byc uciążliwy.

Offline Pfizer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Lipca 2013, 17:24:10 »
corolla verso do 2005 r. miała bezawaryjny diesel 2.0 90 km bez koła dwumasowego.

Offline nurek

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Lipca 2013, 12:49:08 »
corolla verso do 2005 r. miała bezawaryjny diesel 2.0 90 km bez koła dwumasowego.

Ja mam Corolle Verso 2004 116 KM czy mam dwumas ?
"Jedynymi osobami, z którymi powinieneś wyrównać rachunki są ci, którzy ci pomogli."
John E. Southard

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Lipca 2013, 13:48:05 »
Tak, masz dwumas.

MaksKoral

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Lipca 2013, 20:45:57 »
Witam Forumowiczów.
Obecnie jeżdżę Golfem IV ale czas zmienić auto na coś bardziej rodzinnego i wybór oraz moje przekonanie wybrało Toyotę Verso. Nie miałem dotychczas do czynienia z samochodami tej marki dla tego mam prośbę  o ocenę pewnego egzemplarza, którego zalazłem na http://uzywana-corolla.pl. Czy silnik zamontowany w tym egzemplarzu to odpowiednia i wystarczająca jednostka? Czy warto bliżej przyjrzeć się temu egzemplarzowi? Czy firma oferująca ten egzemplarz jest wam znana i można jej zaufać? czy cena jest atrakcyjna patrząc na wyposażenie i przebieg? Za wszelkie wskazówki, które mogą mi zaoszczędzić nerwów i kasy po zakupie z góry dzięki.

Offline Quadral20004

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Lipca 2013, 12:13:52 »
kolego nigdy w żadnym aucie 2.2. te silniki to totalny niewypadł. bierz 2.0 fakt ze 50 km mniej ale posłuży ci długo długo:)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl