Autor Wątek: Podgrzewane lusterka (F)  (Przeczytany 6854 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Michal_P

• Gość
Podgrzewane lusterka (F)
« dnia: 25 Lutego 2005, 19:16:29 »
Czy ktoś instalował w Cari podgrzewane lusterka??
http://www.parsek.pl/sklep/images/podgrzew/podgrzewacze.html

Jeśli tak to napiszcie co i jak i czy działa:)

Bisua

• Gość
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lutego 2005, 22:47:57 »
dużo było na forum ale dotyczyło to Yarisków i Rollek co do Cari to nie wiem czy one posiadają instalacjęczy trzeba ciągnąć kabelki.

p_flori

• Gość
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Lutego 2005, 23:35:04 »
ja założyłem wswojej Rolce. Montaz mat grzewczych do lusterek powinien być podobny jak w Rolce - zajrzyj tutaj . Co do instalacji elektrycznej, nie wiem, ale prawdopodobnie pod którymś progiem w wiązce kabli leci ten do grzania tylnej szyby, wystarczy znaleźć ipodłączyć się- naprawde warto. Inwestycja nieduża a pożytku wiele.
Pozdrawiam

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lutego 2005, 00:19:38 »
Ja mam w drzwiach jakieś wolne złącze dwustykowe i zastanawiam sięczy przypadkiem nie jest ono do grzałek w lusterkach. Problem zasilania byłby z głowy :)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

CarinaGTI

• Gość
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lutego 2005, 00:57:07 »
ehhh nie ma jak seryjne podgrzewacze luster :-DD

Bisua

• Gość
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Lutego 2005, 10:08:46 »
Perzan,  chyba tez bede musiał poszukać bo to fajna sprawa a ta kostka gdzies sobie wisi ?? czy jest z czyms połaczona ??

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Lutego 2005, 12:13:31 »
Złącze jest w okolicach przełącznika okna/klamki po stronie pasażera, a od kierowcy też okolice klamki/regulacji lusterek.
Początkowo myślałem że to jakieś może podświetlenie, do przełącznika czy coś takiego, ale nie przyszło mi do głowy że to mogą być grzałki do lusterek :(
Od tamtej pory (ze 2 lata) nie miałem okazji zdejmować tapicerki i do dziś temat jest nie sprawdzony :(
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

BANCIAK

• Gość
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Lutego 2005, 16:28:01 »
Wiatm.
Moja Crinka posiada fabryczne podgrzewane lusterka, włacznik jest wspólny z podgrzewaną tylnią szybą. Niestety nie zaglądałem pod deskęi jak tam to jest podpięte to już Wam nie powiem. Mam nadziejęże Wam to coś pomoże.
Pozdrawiam
BANCIAK

Przenoszętutaj z wątku o halogenach
Perzan

Michal_P

• Gość
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Lutego 2005, 10:31:44 »
To zadam raz jeszcze TO pytanko:)
Czy ktokolwiek instalował w swojej Cari te podgrzewacze z Allegro.
a drugie pytanko to czy Carina z 1997 roku ma szanse posiadac jakies wyprowadzenie do podgrzewaczy??

Pozdr!

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Lutego 2005, 15:43:42 »
Ja mam podklejone jedno lusterko i wyprowadzone kable.
Na wiecej mi nie starczylo czasu/checi/ochoty ;)
A czy mam fabryczne kable pod tapicerka to nie wiem
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

Bisua

• Gość
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Lutego 2005, 17:57:21 »
Deeno, a masz to podłaczone ??

Offline msiora

• Toyot Leżący
  • *
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Lutego 2005, 18:02:22 »
Witam
Ja mam zalozone podgrzewacze z allegro.Dzialaja bez problemu.Zalozylem osobny wylacznik i podpiolem sie pod wiazke od lusterek

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Lutego 2005, 19:49:04 »
Cytat: Bisua
Deeno, a masz to podłaczone ??

No nie ;)
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

wilsonik

• Gość
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Marca 2005, 18:55:07 »
Jest tu wątek o lusterkach, więc nie będęzakładał nowego.
Nie działa mi regulacja prawego elektrycznego sterowania lusterka w mojej cari.
Gdy nacisne przycisk do zmiany położenia lusterka to słychać jak silniczek chodzi, więc pewnie działa, ale tafla lusterka sie nie przemieszcza.
Co może być przyczyną?
I czy tafle lustra z obudowy lusterka zdejmuje siętak samo jak było w wątku o corolli?
Pozdrawiam Wilson

zawika1

• Gość
Podgrzewane lusterka (F)
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Marca 2005, 21:56:28 »
Witam.
Kiedyś prawe lusterko, to od kierowcy urwał mi TIR :-DD .Słabo siębez niego jeżdziło, więc wstawiłem nowe(w ASO).Cosik spitolili , więc sam tam grzebałem(oczywiście po reklamacjach :aduh ).
Wygląda to tak:tafla lusterka jest umocowana, na wcisk, na przegubie kulowym w obudowie lusterka. Tak jakoś w środku"tafli".Regulacja jest realizowana przez silniczki w które "wchodzą" bolce przymocowane do lusterka ,także na przeguby kulowe(kuleczkowe,malutkie).
Te bolce ,wchodzące do silniczków obudowy,mają gwint.Na silniczku jest także coś w rodzaju nakrętki z gwintem, w który wchodzi gwintowany bolec z lusterka.Mamy połączenie "gwintowane".Jeżelisilniczek sięporusza,góra - dół, to lusterko sięustawia- tak jak sterujesz przełącznikiem sterowania lusterka.
Myślę, że u Ciebie (piszesz, że szłyszysz silniczek) jakiś bolec wysunął sięz gwintu i dlatego lusterko nie działa.Możesz spróbować wcisnąć bolec w nakrętkęsilniczka(sychać wtedy charakterystyczne trrrrrrrrryyyyyyyy :-DD ).Po prostu wciśnij taflęlusterka. Objawem,przed wciśnięciem,  jest "sflaczałe" lusterko w obudowie.
Jeżeli to nie pomoże , tzn. że bolec całkowicie wylazł z silniczka.To jest troszkęwięcej zabawy, ale można też bez oproblemu samemu zrobić.
Pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl