Autor Wątek: Wymiana sprężyn  (Przeczytany 5673 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

STACHOO

• Gość
Wymiana sprężyn
« dnia: 26 Lutego 2005, 09:52:01 »
Witam !
Co można wymienić przy okazji wymiany sprężyn. Chodzi mi o jakieś gumy czy inne elementy zawieszenia, które sięzużywają. Yaris ma przjechane 40kkm a seryjne spręzyny będe wymieniał na twardsze. Zdaje sobie sprawęże nie jest to duży przebieg ale nie chciałbym za 10 tys znowu rozbierać zawieszenia. Przy okazji gdzie we Wrocławiu można tanio kupić sprężyny pytałem już w D&W i Jacky. Tam koszt sprężyn to coś koło 600 zł (Eibach).

pozrdawiam, Stachoo
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2008, 09:01:46 wysłana przez Janmor »

grzybek-r

• Gość
Wymiana sprê¿yn
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Lutego 2005, 14:12:35 »
wwtcka sprzedaje swoje albo jak chcesz to tez am do sprzedania

wwtcka

• Gość
Wymiana sprê¿yn
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lutego 2005, 16:34:01 »
polecam swoje sprężyny, cena śmieszna a jeździ sięna nich rewelacyjnie co do wymiany gumek czy innych elementów zawieszenia to zapomnij, mój ma przejechane 75kkm i jedyną rzeczą wymienioną jest drążek kierowniczy przy 70 kkm a przypomnęże sprężyny sportowe założyłem przy przebiegu 25kkm.
jak będziesz montował sprężyny dodaj przynajmniej jedną rozpórkęna przednie kielichy, też taką sprzedajęwięc komplet miałbyś całkiem tanio  :)

FOKA

• Gość
Wymiana sprê¿yn
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Lutego 2005, 16:27:50 »
wwtcka dobrze mowi, stachoo kupuj od neigo :)

STACHOO

• Gość
Wymiana sprê¿yn
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Lutego 2005, 22:38:48 »
Chciałem ale chyba juz ktos to zrobil :(...spoznilem sie

grzybek-r

• Gość
Wymiana sprê¿yn
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Lutego 2005, 22:54:50 »
STACHOO jakich sprezyn szukasz? juz potrafisz okreslic? i do jakiej kasy?

STACHOO

• Gość
Wymiana sprê¿yn
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Lutego 2005, 09:29:44 »
Szukam spężyn sportowych ale maksymalnie komfortowych jeśli można mówić o komforcie w przypadku takich sprężyn. Zależy mi na delikatnym obniżeniu i utwardzeniu auta. Nie jestem zwolennikiem ekstremalnego obniżania i utwardzania. Jeśli chodzi o cene to szukam jak najtaniej choć zdaje sobie sprawęjaki jest koszt takich sprężyn (nowe coś koło 600zł). I jeszcze pytanko do "grzybek-r". Widziałem że miałeś w Yarisie felgi alessio monza. Czy one rzeczywiście są takie miękkie jak wszyscy mówią. Pytam już po fakcie bo leżą w piwnicy i czekają na wiosne.

grzybek-r

• Gość
Wymiana sprê¿yn
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Lutego 2005, 17:58:05 »
felgi ktore mialem jezdzily caly sezon na Renault Scenic na oponach 195/60 a potem trafily do mojego yarisa na opony 195/50 i tez latalem na nich jeden sezon. w sumie po 2 sezonach jazdy nie stwierdzilem w wulkanizacji zadnych ubytkow i spokojnie sprzedalem je dalej do golfa III.....
dlatego tez kupilem teraz znowu Alessio F1 tylko 16" i narazie jestem zadowolony z tej marki (chociaz spotkalem sie z roznymi opiniami).....

MONZA jest stosunkowo twarda felga bo ma duzo szprych....
mniej oczekuje po F1 teraz bo ma mniej ramion....

grzybek-r

• Gość
Wymiana sprê¿yn
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Lutego 2005, 18:00:25 »
Cytuj (zaznaczone)
Szukam spężyn sportowych ale maksymalnie komfortowych jeśli można mówić o komforcie w przypadku takich sprężyn. Zależy mi na delikatnym obniżeniu i utwardzeniu auta.

delikatnie obniza i delikatnie utwardza EIBACH

spytaj forumowicza FOKA on kupil ode mnie Eibachy i zrobil na nich pare tysiecy.
jest to chyba najmniej twarda sprezyna progresywna z dostepnych na rynku i obniza tylko o 35mm

wwtcka

• Gość
Wymiana sprê¿yn
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Lutego 2005, 19:15:50 »
sprężyny sprzedane, jednak zostały we wrocku  :wink:

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Wymiana sprê¿yn
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Lutego 2005, 20:16:41 »
:( - ze mnie i tyle.......... - czlowiek sie na bledach uczy, a szkoda..........
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl