Autor Wątek: Auris kombi  (Przeczytany 14841 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AurisBeast

• Gość
Odp: Auris kombi
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Czerwca 2013, 21:39:22 »
Turbina i sprężacze nie pomogą mówisz ? Jak będziesz miał okazję to przejedź się chociażby 1.4TSi. Jadąc na obrotach 1500 i wciskając gaz, jesteś w stanie już wyprzedzać. Maksymalny moment masz już dostępny od 1800obr/min. Byle kierownik za starami nic nie musi robić tylko depnąć i uchodzi z życiem. Wolnossącemu potrzeba nawet po redukcji więcej czasu niż ten zaturbiony. Pozatym co tu gadać, ale 1.6 Valvematic w trasie faktycznie trzeba wyczuć, aby w miare komfortowo powyprzedzać. Mówię tu przynajmniej o moim Aurise że tak powiem Classic 132KM.
pozdrowionka

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Czerwca 2013, 21:40:58 »
Acha uro
Sprawdź ile miał momentu Twój Camry 2.2 To ma duże znaczenie przy wyprzedzaniu przy prędkościach powyżej stówki.

Offline dominikalp

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Czerwca 2013, 09:02:25 »
Osobiście bardziej podoba mi się avensis w wersji kombi. Moje marzenie :)
[...]
O to to to :good:
Ale z racji cen bliżej pewnie przyglądał sie będę Aurisowi niż Ave. Aczkolwiek nowa generacja nie do końca mi się widzi.
Auris II TS HSD 2018. Wcześniej: Auris I FL 1.6 2011, Auris I 1.6 2007, Yaris 1.0 2002

Offline yaris_fajny_is

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Czerwca 2013, 09:31:46 »
patrząc na aurisa prestige+executive 2.0 D4D (jedyna słuszna wersja wyposażenie - inne to golasy) i avensisa 2.0D4D premium executive różnica w cenie jest tak niewielka, że nie opłaca się inwestować w aurisa kombi

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Czerwca 2013, 09:39:14 »
nie opłaca się inwestować w aurisa kombi

zależy co komu pasuje, ja wybrał bym chyba aurisa po po 1 bardziej mi się podoba od avki a po drugie nie potrzebuje takiego dużego karawanu jakim jest avensis

Offline yaris_fajny_is

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Czerwca 2013, 09:42:04 »
wszystko zależy od potrzeb, jedyny problem jaki widzę w aurisie to to że jak masz ponad metr osiemdziesiąt to za Tobą siądzie filigranowa dziewczyna albo dziecko - jest ciasno z tyłu.

poza tym powiedzmy sobie szczerze ilosć zamowien aurisów kombi do flot jest ogromna i jazda autem VAN SELLERA nie jest zbyt fajne, no chyba ze komus to nie przeszkadza

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Czerwca 2013, 09:46:26 »
jak masz ponad metr osiemdziesiąt to za Tobą siądzie filigranowa dziewczyna albo dziecko - jest ciasno z tyłu.

mam ponad 1,8m i w Aurisie przed liftem nie zauważyłem tego problemu choć nogi mam dość wyprostowane a żona z tyłu nie narzeka na brak miejsca. W nowym raczej wątpię, że było by gorzej w tej materii

azda autem VAN SELLERA nie jest zbyt fajne

powiedz to wszystkim jeżdżącym np. Focusami

Offline kingcin

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Czerwca 2013, 09:23:51 »
W nowym raczej wątpię, że było by gorzej w tej materii
w HB jest... u siebie mam fotel odsunięty do końca i z tyłu nei ma tragedii (mam 1,9m wzrostu). jak ustawiłem fotel pod siebie w nowym - była lipa.
« Ostatnia zmiana: 27 Czerwca 2013, 09:26:21 wysłana przez kingcin »

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Czerwca 2013, 17:49:27 »
Co nie znaczy, że konkurencja w tym segmencie ma lepiej. Ja nadal uważam, że to strzał w 10 a jak komuś mocy mało i szuka wrażeń... cóż powiem, przecież nikt nie każe tego kupować. Osobiście, szukając niedużego kombiaka i mając kasiorę poważnie bym rozważył taką toyotkę.
"Tak jeden za drugim podawał swe nazwisko,
Ostatnie to słowa w ich życiu.
Ostatnie pytanie, ostatnia odpowiedź
i jedna kula - to wszystko..."                               Horytnica - "Katyńskie łzy"

Offline aurum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Lipca 2013, 00:15:00 »
Zgadzam się z uRo - auris kombi będzie znakomitą alternatywą dla golfa czy astry, ale w zestawieniu z cruze kombi może być gorzej. Ostatnio jeździłem cruze i wrażenia bardzo pozytywne, dobrze trzyma się drogi, dobre materiały, dobre spasowanie elementów, czujniki i kamera cofania itd., a to wszystko za bardzo atrakcyjną cenę. Produkcja South Korea. Na naszym rynku chevy nie cieszy się takim zaufaniem jak toyota, ale będąc na etapie poszukiwania kombi, zastanawiam się jaki będzie nowy auris kombi, czy wart będzie wyłożenia kilkunastu tysięcy więcej niż za cruze'a i czy jednak ostatecznie nie wybrać chevroleta.
toyota auris 1,6 dual vvt-i, PREMIUM 2008
hyundai ix35 2013

Offline yaris_fajny_is

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 02 Lipca 2013, 15:05:42 »
jeździłem dzisiaj pierwszy raz kombiakiem. całkiem spoko, nawet wygodnie (w koncu wahacz z tyłu), widoczność OK, dynamika - jak na auto dla przedstawiciela handlowego wystarczająca, ale szału ni ma. Ogólnie auto idealne jako służbowe, duzy bagażnik. Jako rodzinne też ujdzie 2+1. Z tyłu miejsca mało, ale dzieciom bedzie wygodnie.

Ogólnie strzał w 10 jako auto dla przedstawicieli handlowych!

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 02 Lipca 2013, 18:09:21 »
jeździłem dzisiaj pierwszy raz kombiakiem. całkiem spoko, nawet wygodnie (w koncu wahacz z tyłu), widoczność OK, dynamika - jak na auto dla przedstawiciela handlowego wystarczająca, ale szału ni ma. Ogólnie auto idealne jako służbowe, duzy bagażnik. Jako rodzinne też ujdzie 2+1. Z tyłu miejsca mało, ale dzieciom bedzie wygodnie.

Ogólnie strzał w 10 jako auto dla przedstawicieli handlowych!

No masz, uczepił się tych przedstawicieli  :-) Większość z nas pamięta czasy wypraw wakacyjnych maluchami (były inne czasy i rodzina 2+3 spotykana znacznie częściej niż dzisiaj mieściła się w malcu razem z bagażami na tydzień lub dwa) a ty mówisz, że taki aurisik nie spełni wymagań auta rodzinnego? Jak wozisz 5 rowerów, dwa i pół kajaka, psa, kota, dzieci i każdemu po walizce to faktycznie mogą się nie pomieścić  :cheesy:

Pozdrawiam i przypominam dawne czasy. Od tego dobrobytu w głowach się ludziom poprzewracało.
"Tak jeden za drugim podawał swe nazwisko,
Ostatnie to słowa w ich życiu.
Ostatnie pytanie, ostatnia odpowiedź
i jedna kula - to wszystko..."                               Horytnica - "Katyńskie łzy"

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #27 dnia: 02 Lipca 2013, 21:42:27 »
Kolega jednak dobrze prawi, swego czasu parkingi firm leasingowych pełne były E12tek w kombi przygotowanych dla różnych korporacji.

Co nie zmienia faktu, że chyba pierwszy raz kombi bardziej podoba mi się od hatchbacka! Pięknie im wyszedł  :good: Jeśli polityka cenowa będzie taka jak przy Lexusie IS (obecnie IS300h kosztuje dokładnie tyle co IS250 - promocja jakoś do połowy lipca) to zapowiada się hit  :-)

Offline yaris_fajny_is

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 02 Lipca 2013, 21:44:06 »
tylko że is300h w cenie is250 wersja podstawowa jest tak wyposażona ze nie ma nic, nie ma nawet automatycznej klimy a cena 134 000

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #29 dnia: 02 Lipca 2013, 22:02:18 »
Spokojnie, przy zakupie nowego auta można śmiało wynegocjować jakieś dodatkowe wyposażenie jak np. czujniki parkowania + nawigacja  :cool:
Poza tym znajdź mi inną ofertę na auto hybrydowe tej klasy w takiej kwocie :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl