Hej,
Corolla TS FL ma inaczej zestrojone zawieszenie. Jest twardze niż przed FL i 2 cm niższe. Inne są tylne amortyzatory - posiadają tzw. rebound springs. Podobno w prowadzeniu jest b. duża różnica (na plus), niestety nie miałem okazji spróbować. Podobno wyeliminowano podskakiwanie auta na nierównych nawierzchniach.
Po FL dodano regulacjękierownicy w dwóch płaszczyznach (mi tego brakowało w TS1). Wydaje mi się, że fotele są trochęgłębiej wyprofilowane, ale nie dam sobie za to ręki uciąć. Inna jest tapicerka i może to jedynie złudzenie. Doszło parębajerów - czujnik deszczu, ściemniające sięlusterko.
Z tego co wiem nie zmieniło sięnic znaczącego w silniku i układzie przeniesienia napędu. Za to podobno auto jest lepiej wyciszone.
Gdy sprzedawałem TSa również zastanawiałem sięnad nowym. Rozmawiałem z człowiekiem, który pracuje w serwisie w UK. Wg jego relacji w nowym TS również zdarzają siępodobne problemy co w starym (źle spasowany kokpik, szybko padające sprzęgło, awarie mechanizmu VVTLi).
Nikolas, jeśli szukasz auta na codzień to zanim zdecydujesz sięna TSa porządnie nim pojeździj, żeby pierwszy zachwyt liftem minął :evil: Jeśli można wiedzieć - jakie inne opcje rozważasz?
tx