Autor Wątek: [E12] Pytań kilka i prośba o ocenę  (Przeczytany 9424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Robsajson

• Gość
Odp: [E12] Pytań kilka i prośba o ocenę
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Lipca 2013, 13:36:46 »
O silniku 2,0 D4D jeszcze nic dobrego nigdy nie słyszałem więc daje to trochę  do myślenia.

Cześć, mógłbym prosić o rozwinięcie? Mam styczność z osobą, która użytkowała i użytkuje Corolle [e11, e12, e15] i ona akurat o d4d (90KM) wypowiada się pochlebnie...

Głównie padały opinie o nadmiernym spalaniu oleju, padającej turbinie, zasyfionym dolocie, nadmiernym kopceniu i problemem z odpalaniem podczas większych mrozów.

Ogólnie to jak się dba to tak się ma ale ciężko kupić coś zadbanego o sprawdzonej historii.

Offline vvt-i

• Toyot Leżący
  • *
Odp: [E12] Pytań kilka i prośba o ocenę
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Lipca 2013, 20:12:38 »
Ja również myślę nad zakupem E12 i w związku z tym chciałbym zapytać o pewną rzecz - czynię to tutaj aby niepotrzebnie nie zakładać osobnego tematu.

Interesuje mnie auto o parametrach:
- końcówka produkcji - 2006 - 2007
- silnik wyłącznie benzyna, preferowany 1,6 ale raczej będzie 1,4 ( ponieważ auto z tym pierwszym dużo trudniej znaleźć)
- wyłącznie polski salon , żadnych sprowadzanych.
- możliwie najlepsza wersja wyposażenia ale prawdopodobnie i tak będzie Terra (bo z polskiego salonu trudno o coś lepszego).

Generalnie są duże schody ponieważ mimo popularności modelu, wyżej wymienione wymagania znacząco zawężają liczbę aut.
Właściwie to chciałbym zapytać o przebieg i jak jego wysokość rzutuje na kondycję samochodu. Wiadomo, że wolałbym jak najmniejszy ale o takie auto już bardzo trudno. Podsumowując  - czy przy w miarę zadbanym aucie z przebiegiem 150 tyś należy spodziewać się jakiś problemów?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl