Autor Wątek: Pomarańczowa lampka economy ciągle świeci...  (Przeczytany 3153 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marc14

• Gość
Pomarańczowa lampka economy ciągle świeci...
« dnia: 28 Lutego 2005, 23:16:19 »
Witam .Posiadam ToyotęCorollę1991r  1,3 benzyna-gażnik od pół roku i i od samego początku non stop pali siękontlolka economy.Podobno tak już sie działo od 2 lat poprzedniemu właścicielowi .Nawet na chwilęnie zapala sięzielona ....
« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2008, 11:59:10 wysłana przez Janmor »

Toyo69

• Gość
Pomarañczowa lampka economy ci±gle ¶wieci...
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Marca 2005, 08:33:38 »
Moj sąsiad miał Mazde 626 też na gaźniku i też miał tam te diody ecomomy, te same obiawy, czyli nonstop paliła siępomarańczowa. Powod był prozaiczny, spadł mu jeden malutki gumowy wężyk o średnicy olówka, których było tam kilkadziesiąt po godzinie poszukiwań znaleźliśmy miejsce z którego spadł i usterka opanowana  :P  :P
Może sięokazać że któryś węzyk jest gdzieś przetarty albo pęknięty i pewnie objaw będzie taki sam  :wink:

TRD

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Marca 2005, 08:49:02 »
Ja miałem to samo a przyczyną tego był właśnie jedna gumowa rurka która spadła (chodziło o tą która znajduje siępo lewej stronie gaźnika i łączy sie z takim wystającym
"pudełkiem" przy zbiorniku od płynu do spryskiwaczy.

marc14

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Marca 2005, 08:56:30 »
No dzieki , no coś podobnego ?! Tylko co ma wężyk spryskiwacza wspólnego z economy?Ale nic, złażęna dół i zaraz sprawdzam !

Zbigniew

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Marca 2005, 20:22:19 »
Posiadam Toyote Corolle 1,6 i 16V mam te same objawy z lampka econom wczoraj odłączyłem przwód od czujnika i zapaliła sie zielona podejrzewam że membrana w czujniku jest walnieta Bede poszukiwał czujnika

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl