Autor Wątek: new tłumik??  (Przeczytany 3701 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jmodrzewski

• Gość
new tłumik??
« dnia: 01 Marca 2005, 12:36:39 »
witam
czy ktos moze mi polecic jakas dobra firme produkujaca tlumiki dedykowane do yarisa w rozsadnej cenie  :chmmm . nie zalezy mi na tym zeby byl glosny  :bnono .
pozdro
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 10:03:35 wysłana przez Janmor »

Nikolas

• Gość
new t³umik??
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Marca 2005, 13:07:36 »
Sebring - jest cichy i ma piękny dzwięk - cena dedykowanego tłumika koncowego ok 1100-1200 PLN

jmodrzewski

• Gość
new t³umik??
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Marca 2005, 13:23:55 »
jakies namiary na dystrybutora bylyby mile widziane
dzieki

adi

• Gość
new t³umik??
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Marca 2005, 14:59:10 »
ja mam ultera tlumik...nawet nie taki najgorszy :wink:

jmodrzewski

• Gość
new t³umik??
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Marca 2005, 15:09:54 »
tez sie zastanawialem nad ulterem, ob nie trzeba nic ciac, ale podobno jest glosny i widzialem na ich stronie ze jak na polskiego producenta nie jest taki tani

Nikolas

• Gość
new t³umik??
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Marca 2005, 15:48:31 »
Jest taki sklep tuningowy w W-wie na Powstańców Sląskich - obok Cinema City Bemowo (nieznam adresu - ale on jest widoczny) - tam można zamówić i za 2 tyg odbierzesz dedykowany tłumik i nic nie trzeba będzie spawać - odrazu pasuje :wink:

Dzwięk jest świetny w srodku nic nie słychać a na zewnątrz jest fajny basik.

jmodrzewski

• Gość
new t³umik??
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Marca 2005, 15:55:29 »
na razie nie mam 1200 na wydanie i powoli zbliza sie wiosna...trzeba kupic jakie fele i opony

adi

• Gość
new t³umik??
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Marca 2005, 16:39:44 »
moj ultera jest glosny raczej...mozna sie przyzwyczaic, nawet czasem za cichy juz jest jak dla mnie;) chyba ze glowa mnie boli to wtedy mnie wkurza :wink:

FOKA

• Gość
new t³umik??
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Marca 2005, 18:35:26 »
polecam Supersprint, tez ma super dzwiek, ja dalem 1150zl za niego
neistety  tlumik Ulter ani Supersprint do yarisa nie daje przyrostu mocy ani momentu, jedynie oryginalny dzwiek.Supersprint ma super dziwk ale po wycieciu srodkowego tlumika, gdyz wtedy jest glosneijszy i ma inny dzwiek, standardowo, jest cichy i ma lekki basik, ogolnie ok

wwtcka

• Gość
new t³umik??
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Marca 2005, 20:33:56 »
Cytat: jmodrzewski
tez sie zastanawialem nad ulterem, ob nie trzeba nic ciac, ale podobno jest glosny

Ulter nie jest głośny, użytkowałem takiego i wręcz przeciwnie, wydawał naprawdęfajny dzwięk (trudno go opisać ale nazwałbym go "głuchym basem" :wink: ) wogóle nie przeszkadzający w codziennej jeździe, często pokonujędłuższe trasy i również wtedy nie powodował żadnego zmęcznia
w tej chwili jest na sprzedaż :-DD
http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=3080

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl