Autor Wątek: Toyota Paseo - Chrobotanie Na biegach - Prośba o pomoc  (Przeczytany 1334 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Szok8

• Gość
Toyota Paseo - Chrobotanie Na biegach - Prośba o pomoc
« dnia: 05 Sierpnia 2013, 18:29:05 »
Witam. Przepraszam z góry za umieszczenie post-u na dziele Corolii ale jest ona chyba dosyc podobna mechanicznie do Corolki a odzielny działu dla Toyki Paseo nie ma. ;/
 Niedawno zakupiłem Paseo '96 i pojawiły sie następujące problemy:

1. Podczas jazdy na biegach 2-5 słychać charakterystyczne chrobotanie z okolic silnika/skrzyni. Zarówno przy dodawaniu jak i (troche mniej lecz rwónież) odejmowaniu gazu. Gdy rozpędzam się do np. 80-90 i wyjmuje na luz chrobotanie ustaje, lub wystarczy wcisnąc sprzęgło. Stojąc w miejscu na luzie i dodając gazu chrobotanie nie słychac. Dedukując twierdze że to problem ze skrzynią. Czytałem, że może być to objaw zuzycia łożyska w skrzyni biegów. Pytanie do Was, czy ktos miał podobne problemy, a jesli tak to czy wymieniał skrzynie czy samo łożysko, lub naprowadzenie mnie na inny trop jesli to nie skrzynia a np sprzęgło itp.]

2. Auto lekko ściąga w prawo mimo wywazenia kół oraz szarpie kierownicą przy znacznym dodawaniu gazu lub hamowaniu ( w obydwie strony). Czasami proboje zacisnąc zakret w prawo przy malej predkosci a samochod ewidentnie powoli szarpie w lewo i analogicznie na odwrot. Co moze byc tego przyczyną?

Z góry dziękuje za podpowiedzi. ;)

Offline Quadral20004

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Toyota Paseo - Chrobotanie Na biegach - Prośba o pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Sierpnia 2013, 12:51:41 »
1.patrzac na objawy trzeba sciagnać skrzynie i szukać tam przyczyny.
2.autko albo bite albo ktos uderzył mocniej w krawężnik w skutek czego koncówke drążka uszkodził i lekko wygiał (dlatego sciaga). bije na kierownicy bo ma luz.wymień ja ,ustaw zbieżność a ten problem będziesz miał z głowy.w sumie koszt końcówki,wymiany i ustawienia zbierzności cos w okolicy 200 zl

Szok8

• Gość
Odp: Toyota Paseo - Chrobotanie Na biegach - Prośba o pomoc
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Sierpnia 2013, 20:53:47 »
Dzieki wielkie ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl