Autor Wątek: Pytanie o przednie halogeny przeciwmgielne ??  (Przeczytany 1869 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotr1989pl

• Toyot Pełzający
  • **
Pytanie o przednie halogeny przeciwmgielne ??
« dnia: 06 Sierpnia 2013, 23:01:34 »
Witam, od dawna chodzi mi po głowie montaż halogenów przednich przeciwmgielnych, z początku tak jak większość użytkowników myślałem docelowo o hella micro de , ale patrząc na pierwsze foto w aukcji http://otomoto.pl/toyota-camry-vcv10-C30061479.html  czyżby zderzaki w tej budzie miały seryjne miejsca pod halogeny ? Już kiedyś takie coś widziałem w camry sądziłem że to rzeźba...ale to foto wygląda jakby oryginał był. I jeszcze pytanie do użytkowników hella micro de czy spełniają należycie swoją rolę oczywiście mówię o normalnych nie o wersji xenon.
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
I z ciekawości co to za przycisk przy ręcznym na przed ostatnim foto ? W celice kiedyś coś takiego również widziałem ;) tak z ciekawości pytam ;)
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpnia 2013, 23:04:03 wysłana przez piotr1989pl »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Pytanie o przednie halogeny przeciwmgielne ??
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Sierpnia 2013, 00:57:37 »
To, co w aukcji, to akcesoryjne białe kruki. Nie wiem, kto to produkował, ale podejrzewam, że Hella, były dostępne przez jakiś czas na niemieckim rynku i czasem jeszcze można przytargać z Germanii Camry z takimi halogenami.

Przycisk obok ręcznego jest właśnie do ich włączania.

Co do Micro DE, to ta nazwa odnosi się do obudowy w którą pakowane są 2 różne rodzaje lamp.

1) przeciwmgielne H3
2) dalekosiężne Xe

Jako przeciwmgielne spełniają swoje zadanie bardzo dobrze, dalekosiężnych nie miałem możliwości (ani potrzeby) sprawdzić.
3VZ.pl

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
Odp: Pytanie o przednie halogeny przeciwmgielne ??
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Sierpnia 2013, 07:38:10 »
mam. używam ( chociaz od czasu jak mam xe, rzadziej), polecam

wyłącznik, albo miedzy fotelami ( miałem tak pierwotnie), albo w manetce ze światłami,

zapraszam do "moje zielone wozidło"
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl