Autor Wątek: Aktualne mapy Navi B9005  (Przeczytany 25795 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Aktualne mapy Navi B9005
« Odpowiedź #30 dnia: 21 Sierpnia 2013, 22:28:37 »
Też tak uważam, nie rozumiem po co robić takie numery, skoro dzwonię do faceta i mówię, że potrzebuję AKTUALNĄ MAPĘ, a on mówi: "Tak, mam mapę 2013" przez co ja rozumiem drogi po których obecnie możemy jeździć, a wysyła coś na czym ledwo jest A2 z źle pozaznaczanymi zjazdami, to czego On oczekuje? Że się uśmiechnę, wrzucę płytę do schowka i będę się cieszyć ze straty 120 zł? Z całym szacunkiem, ale gdybym sobie pozwoliła na takie potraktowanie klienta i zadzwoniłby z słusznymu pretensjami to zamknęłabym buzię, przeprosiła i odesłała pieniądze ciesząc się, że ktoś mi nie narobi problemów. Mam nadzieję, że ta historia zakończy się zwrotem pieniędzy na moje konto.

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Sierpnia 2013, 22:32:34 »
Dobrze, że powiedziałaś w porę o całej sprawie, bo miałem dzwonić dokładnie wtedy kiedy wszedłem na forum i o tym przeczytałem  <zalamka>

www.FotoSzopa.pl

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Sierpnia 2013, 22:45:34 »
Już mi się odechciało map i wszelkich nawigacji ;)

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Sierpnia 2013, 22:50:07 »
Cytuj (zaznaczone)
Płyta zwykla biała z nadrukowanymi jakimis cyferkami/oznaczeniami.

hehe :cheesy: <zalamka>

Cytuj (zaznaczone)
[zostanie mi zwrócone 100 zł zamiast 120. A czy po wysłaniu przelew otrzymam to Bóg jeden wie.
kiedyś tacy panowie jak on nie sprzedawali przez telefon i internet, a w dresie w niedziele na bazarze na mobilnych stoiskach, które zwijały się co najmniej równie szybko jak na tym targu
http://mandragon.pl/targ-na-torach-kolejowych/

wkurzają mnie tacy "biznesmeni", a tu kolejny kwiatek

Cytuj (zaznaczone)
mam odesłać płytę i zostanie mi zwrócone 100 zł zamiast 120.

ja bym poszedł i spytał na komendzie policji czy płytka z numerkami jest legalna
zresztą uważajcie co kupujecie, policja zaczyna sprawdzać legalność navi i będzie dysponowała coraz bardziej skutecznymi metodami
komórki podczas kontroli tak samo już potrafią trzepać

« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2013, 22:52:10 wysłana przez paba »
TIIDA '09

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Sierpnia 2013, 22:56:40 »
Zgubiło mnie "napalenie" na te aktualne mapy. Zaczęłam sporo słuzbowo jeździć i po prostu uznałam za głupotę trzymanie telefonu z navi na kolanach kiedy mam taką fajną wbudowaną. Trudno- nadal będzie słuzyc za ładniejszy odtwarzac CD, a po miescie wyswietla prawie wszystko :)

Offline Quadral20004

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Sierpnia 2013, 23:17:05 »
 myślałas ze za 120 zł dostaniesz org płyte :D org to w aso za 800 zł .ja mam od niego e16 2013 i jakos wszytskie drogi sa.fakt nie ma tych ktore otworzyli miesiac temu. nie rozumiem takich ludzi jak ty.przeciez mowilem ci z gory, że sa to pirackie mapy.  z reszta... jezdzisz samochodem za 40-50 tys zł a płaczesz bo mapa kosztowała 100 zł  . mowilem zamow e16 .miałabys wszytsko!!!

Moderowano
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpnia 2013, 08:04:51 wysłana przez SZYMON14 »

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Sierpnia 2013, 23:25:17 »
Quadral20004, ,  mówiła gościowi, że chce mapy z 2013 roku, czego więcej oczekujesz? Jeśli na mapie nie ma autostrady którą bardzo często jeździ to ma to olać?
Co do opinii personalnych, to sobie daruj bo nie Twoją sprawą jest ile ma zamiar wydać na nawigację a czym jeździ.

www.FotoSzopa.pl

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Sierpnia 2013, 23:34:04 »
Witam
Toyota wydała już E17.
patrz gość powinien bez gadania oddać całą kwotę bez zbytniej dyskusji.
Teraz taka drobna rada ode mnie jeśli mogę oczywiście. Mapy Toyoty to chyba najwolniej aktualizowane mapy ze wszystkich jakie miałem okazję "przerabiać". Proponuję pożegnać urządzenia fabryczne i w ich miejsce zakupić 2dinowe kombajny na androidzie lub win. Urządzenia są standardowo odblokowane i można używać map jakie tylko chcemy podając ścieżkę dostępu do mapy. Wiadomo trochę kosztują, ale coś za coś.
Dla tych którzy nawigacji używają rzadziej, a nie chcą mocno przepłacać proponuję zakupić nawet używaną nawi na przyssawkę. W kwocie do 150 zł można już nabyć fajne MIO i cieszyć się niezawodnym urządzeniem. Co do map, to kwestia gustu, oryginał lub "oryginał", działają tak samo  :cheesy:

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 21 Sierpnia 2013, 23:38:59 »
Ja tam preferuję nawigację tylko na Windowsie CE i Automapę.
Ostatnio z racji nowej pracy, używam map Google w telefonie i jestem średnio zadowolony. Jeśli się wcześniej(bez dostępu do netu)nie zaplanuje trasy, to można zapomnieć o jeździe :thumbdown:

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #39 dnia: 22 Sierpnia 2013, 00:02:24 »
Quadral2004 nie wiem chłopie czy jesteś nerwowy czy może po prostu Moderowano ale odpowiem- nie, nie oczekiwałam, że dostanę oryginalne mapy i w ani jednym poście o tym nie wspomniałam, z tematu aktualności map zszedłeś na oryginalność nośnika.
I choćbym jeździła autem za 200 tysięcy, to nie dam się oszukać nawet na 5 zł bo żadnej z tych złotówek nie ukradłam. Bez pozdrowień i z życzeniami większej pokory.
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpnia 2013, 08:06:09 wysłana przez SZYMON14 »

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 22 Sierpnia 2013, 07:56:11 »
patkrz - nie denerwuj się, masz rację. Skąd ten koleś jest od którego masz tą mapkę? Nie daj się i wyjaśnij to do końca  :hug:
A tej fabrycznej navi B9005 nie da się jakoś przerobić żeby wcisnąć tam automapę?
Ja mam najnowszą Europy jakby ktoś chciał ale nie wiem czy zgracie ją bo są blokady na karty pamięci.
Where Wishes Fly......

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #41 dnia: 22 Sierpnia 2013, 08:07:53 »
Wątek posprzątany, a odpowiednie osoby nagrodzone za sposób wypowiadania się w nim.

Życzę wyważonej, miłej i zgodnej z regulaminem dyskusji.

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #42 dnia: 22 Sierpnia 2013, 12:40:32 »
Quadral2004 nie wiem chłopie czy jesteś nerwowy czy może po prostu Moderowano ale odpowiem- nie, nie oczekiwałam, że dostanę oryginalne mapy i w ani jednym poście o tym nie wspomniałam, z tematu aktualności map zszedłeś na oryginalność nośnika.
I choćbym jeździła autem za 200 tysięcy, to nie dam się oszukać nawet na 5 zł bo żadnej z tych złotówek nie ukradłam. Bez pozdrowień i z życzeniami większej pokory.

Patrynia , weź wyluzuj.
Chciałaś kupić produkt z szemranego źródła za 120 PLN wiedząc, że kosztuje on minimum 800 PLN (jak nie kilka tysi w ASO). Moderowano, że kupujesz produkt delikatnie mówiąc "odrobinę nielegalny".
I o co te pretensje ???
Kup mapę w ASO, to będziesz miała aktualne (w miarę jak ASO posiada) mapy.
A jak nie pasi ASO to podjdź na "Górniak" (jeśli jeszcze istnieje) i tam szukaj produktu który cię zadowoli.
PS
Nie cierpię jak ktoś próbuje coś ukraść i jeszcze narzeka, że spotkał lepszego cwaniaka od siebie :)

Kolego za "wycieczki osobiste" na ogólnym forum - otrzymujesz ostrzeżenie.

Szymon14
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpnia 2013, 14:36:51 wysłana przez SZYMON14 »

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Sierpnia 2013, 13:38:37 »
Podkreślam kolejny raz, że ja się nie spodziewałam ORYGINALNEJ płyty, lecz aktualnej, ta którą otrzymałam nie jest nawet w miarę aktualna. Myślę, że mam słuszne pretensje więc nie wiem czemu temat zszedł na oryginalność ;)
Ukraść? Hmmm, nie przypominam sobie żebym cokolwiek komuś ukradła, bądź ukradła pieniądze na zakup czegoś, więc to co przekazał mi Pan między wierszami, a raczej jak mnie nazwał jest chyba zbyt śmiałe.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpnia 2013, 13:43:19 wysłana przez patkrz »

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #44 dnia: 22 Sierpnia 2013, 14:01:47 »
się nie spodziewałam ORYGINALNEJ płyty, lecz aktualnej

No cóż  :)
Dostałaś aktualność na miarę oryginalności produktu   :laugh: .
Czego się spodziewałaś ?
Jakie to polskie  :wallbash:  ukraść i jeszcze narzekać  :thumbdown: .
KUP W ASO TO DOSTANIESZ NAJBARDZIEJ ORYGINALNY I AKTUALNY PRODUKT KTÓRY JEST DOSTĘPNY NA RYNKU !!!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl