Autor Wątek: Toyota RAV 4 II Automat  (Przeczytany 6582 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

UMarek

• Gość
Toyota RAV 4 II Automat
« dnia: 03 Września 2013, 16:39:12 »
Witam wszystkich forumowiczów  :-)

Od pewnego czasu zastanawiam się nad zakupem Toyoty Rav4 II generacji i w związku z tym mam do Was pytanie: czy jest to samochód awaryjny, czy skrzynia automatyczna sprawdza się w tym samochodzie w sposób prawidłowy (czy też jest usterkowa), i czy instalacja gazowa w silniku 2.0 ma negatywny wpływ na auto. Moje pytania są głównie związane z tym oto egzemplarzem, który zwrócił moją uwagę:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3509200658
Może ktoś z Was weryfikował jego stan? :)

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Toyota RAV 4 II Automat
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Września 2013, 16:59:44 »
Awaryjny nie, ale na pewno nie bezobsługowy.

W 2.0 lubią lecieć katalizatory, VVTi i gaz to temat na osobny wątek, bo opinii tyle, ilu użytkowników. Patrząc na zbiornik, to zasięg auta na gazie nie będzie porażający.

Skrzynia taka sama, jak w Camry czy ES300, tylko ma inny dyfer i dokręcony transfer - taka sama występuje w Highlanderze. Jeśli pracuje płynnie i bez szarpnięć, to trzeba pilnować zmiany oleju i jeździć.

Ze zdjęć wiele nie widać, na pewno przed zakupem przejechałbym kilkanaście/dziesiąt km i wybrał się do ASO na test. Jeśli sprzedający nie zgodzi się na dłuższą jazdę testową, czy test w ASO, to wątpliwości masz rozwiane.
3VZ.pl

Offline raw

• Toyot Chodzacy
Odp: Toyota RAV 4 II Automat
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Września 2013, 00:21:33 »
Prawy przedni błotnik jest źle spasowany ze zderzakiem (moim zdaniem).

Kolego, na temat tego modelu Rav4, pisałem już kilkukrotnie na forum. Są to moje osobiste wrażenia i odczucia na temat tego samochodu.
Poszukaj moich wypowiedzi na forum i poczytaj, naprawdę nie chce mi się kolejny raz opisywać.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl