Kolego M@ciek nie sugeruję że Uniden jest firmą chińską tylko że w chinach składany ....tym bardziej że Uniden to radio skierowane na rynek amerykański ( na częściach japońskich ) u nas uniden to po prostu president .....porównaj UNIDEN 2830 VS President Lincoln którego tez posiadam ...
co do filmiku - akurat test anten jest trochę lipny ....praw fizyki nie oszukamy i wiadomo dziura w dach i minimum 1,5 metra antena ....ale co do radyjek pokazanie czym się różnia naprawdę daje do myślenia zresztą polecam
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2498495.htmlPerzan 48+ to jeszcze stare dobre radia i te 10 czterdziestek choć szkoda że odbiornik jak stodoła i zbiera co się dzieje na innych kanałach jak Marcin wracał moją cariną i przełączył 18 w piątki już nic nie odbierał -

choć i tak uważam że 28 jest ciut lepszy ...miałem też Jacksona i nie wiem czym ludzie się zachwycają ....
ale wracając do tematu laury zbiera president Herbert zwany popularnie herbatnikiem ale i cena 300 czy 400 zł za egzemplarz też daje do myślenia
a jeżeli chodzi o cuda zwane ASC i tp ... to jedynie zawęża selektywność odbiornika i dobre radio nie musi mieć tego cuda i nie powinno mieć szumów czy tam jakieś przeciwzakłóceniowe filtry ....zresztą najlepsze wyniki osiągnie radio które nie ma szumów własnych a żadne z obecnie produkowanych nie zda tego testu...