Autor Wątek: [IIgen] 2.0 TD Regeneracja pompy wtryskowej - gdzie ?  (Przeczytany 8019 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline amigas

• Toyot Leżący
  • *
[IIgen] 2.0 TD Regeneracja pompy wtryskowej - gdzie ?
« dnia: 10 Października 2013, 17:43:21 »
Pytanie do obeznanych:)

gdzie/komu zlecić  pro regeneracje? i z jakimi kosztami się liczyć?

Na prośbę autora zmieniłem temat. M
« Ostatnia zmiana: 02 Lutego 2014, 12:47:27 wysłana przez marcinm »

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Regeneracja pompy cv20 2.0TD
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Października 2013, 20:09:18 »
Dobra,teraz na poważnie.
Zwróć się z zapytaniem o regeneracje, i koszty może do tej firmy: http://www.przekladnie-lubinowa.pl/
Zapomniałeś napisać o jaką pompę chodzi.Sprzęgła,hamulca,wspomagania,wody?

Ps.Cholera,wtryskowa, może być drogo.Spytaj tych gości: http://www.hoffman.auto.pl/pompy-wtryskowe.html
Regenerują nawet w zabytkowych.
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2013, 20:32:23 wysłana przez MAREK100 »

Offline amigas

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Regeneracja pompy cv20 2.0TD
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Października 2013, 20:19:30 »
Debilem być:/ Wtryskową niestety. Wspomaganie już sobie zrobiłem:) Mogę poprosić o dopisanie rodzaju pompy w temacie?

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Regeneracja pompy wtryskowej CV20 2.0TD - gdzie ?
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Października 2013, 20:46:06 »
Co do www.przekladnie-lubinowa.pl to nie wiem czy w tym wypadku, ale polecam szczerze w 101%. Są mega solidni, ręce pełne roboty, podwórko ciągle pełne aut i co ważne wśród mechaników- uczciwi. Chciałam zregenerować przekładnię, ale Pan powiedział, że nie mam Mu po co zostawiać auta bo po prostu nie ma tam nic do roboty i nie chce mnie naciągać- rzadko spotykane. Za oględziny, zabranie auta na podnośnik- generalnie poświęcenie mu około 40 minut wziął zero złotych ;)

Offline amigas

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Października 2013, 20:48:52 »
Co do kosztów, na codzień jeżdżę Alfami i to tymi sprzed 93r (75 i 33) wiec w zakresie budżetu nic mnie nie przerazi szczególnie po bojach z boxerem:D

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Października 2013, 20:53:05 »
To w takim razie ASO w Wawie  :cheesy:

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Października 2013, 20:53:19 »
Z ciekawości:W tych rocznikach sypie się zawias, tak samo jak w młodszych? (Alfy mam na myśli)
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2013, 20:56:58 wysłana przez MAREK100 »

Offline amigas

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Października 2013, 20:56:45 »
Nie, zawias jest nie do ruszenia. W 33 masz jakośc montażu na poziomie niepełnosprawnych ślepych bezręich mandryli i korespondującą z tym jakość materiałów. To najgorzej wykonana Alfa jaką znam, ale i tak ją kocham;) A i elektryka to już poezja:D Natomiast 75 jeżdzę od 2007 i narazie nic.

Zawias w 147  i 156 to katastrofa o ile nie włożysz org lub trw conajmniej to prosisz się o wymianę co rok...I mówię to jako zagorzały alfista, a wiem co nieco bo prowadzę warsztat;)

Offline amigas

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Października 2013, 20:57:34 »
staram się oddzielać obszar pasji od kretynizmu;)  to w kontekście ASO:D

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Października 2013, 16:06:23 »
  ale i tak ją kocham;)

No tak... alfisti trzeba się urodzić  :cheesy: Podobno każdy prawdziwy mężczyzna powinien choć raz w życiu mieć Alfę... bo jeden raz wystarczy  :cheesy:

Co do pompy - ryzyk-fizyk, chyba, że znajdziesz naprawdę jakiś zakład, który wie, co robi. Poszukaj po jakimś dieslowym forum, bo oddawać w ciemno to szkoda życia. Możesz też poszukać pompy z czegoś, co ma mniejszy nalot, bo - wbrew pozorom - trafiają się takie auta ze znikomym przebiegiem i za śmieszne kwoty, więc czasem taniej przytulić całe auto na części, niż zapłacić tyle samo np. za dwa błotniki i klapę.
3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Października 2013, 17:14:27 »
O wyższości benzyny nad ropą, powiedziano już chyba wszystko.(Lubię przytaczać przykład tragicznie skonstruowanych ropniaków, ładowanych pod maski niektórych modeli BMW,AUDI I WV.) Weżmy za przykład taki pompowtryskiwacz. Toć to ewidentnie wymysł <diabel>

Offline mcjk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Października 2013, 23:34:47 »
Łohohoł, jeszcze ktoś tym biednym CV20 śmiga.
Tego tematu nie przerabiałem (jeszcze) więc nie pomogę, ale fajnie, że jeszcze jakiś żyje i to całkiem niedaleko ;)

Offline amigas

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Października 2013, 20:05:24 »
to ja jeszcze podpytam na jakie spalanie w zregenerowanej pompie liczyć?

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Października 2013, 22:40:00 »
Marku tak bylo w okresie przejsciowym.Powstaly nowe normy i zbudowano silniki diesla z systemem Common Rail.Co to daje zaden benzyniak nie jest wstanie wypuscic, wyemitowac mniej spalin szkodliwych dla zdrowia  do atmosfery.Dlatego sprzedaz np. w Szwecji wynosi 50% diesli,potem maja sie na rozne paliwa zwiazane z ochrona srodowiska,gaz a ponizej 1% obecnie sprzedaje sie benzyniakow.Na  autostradzie zaden benzyniak nie podskoczy do duzych BMW diesli one w pare sekund maja dwie paczki benzyniaka sie rozpedza i powoli dochodzi ale nie tak szybko jak diesle.
Obecnie tendencja jest taka ze sie likwiduje dystrybutory benzynowe na korzysc diesli co takie cos mialo miejsce pare lat temu w D..Toyoty w iekszosci tez sa diesle.Ale obecnie wchodza hybrydy mnasowo a od 16 roku juz tylko elektryczniaki. Byly Saab juz ruszyl z produkcja ale jeszcze nie masowa tylko doswiadczalna.Te samochodziki to rewelacja.
Pzdr.Camry 2,2 tesknie za moja kochana Camerka.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Października 2013, 09:11:10 »
Michał,ty znowu swoje.A czort z tymi dizlami.Nie mam nic przeciw nim,pod warunkiem że nimi nie jeżdżę.(Wszystkie formuły jakie znam, zasilane są benzyną,znasz jakieś pędzone ropą?) Pozdrowionka.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl