Autor Wątek: samopoziomowanie ksenonów w t25  (Przeczytany 4489 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kiler

• Toyot Leżący
  • *
samopoziomowanie ksenonów w t25
« dnia: 10 Października 2013, 21:29:55 »
Czy przy włączaniu świateł za każdym razem lampy powinny wykonywać ruch góra-dół ,dół-góra i czy to słychać.

Offline silver

• Toyot Chodzacy
Odp: samopoziomowanie ksenonów w t25
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Października 2013, 22:39:44 »
xenon powinien się poziomować przy każdym odpaleniu silnika i przy każdej znacznej zmianie rozkładu masy w pojeździe... i jak sie poziomuje to wyraźnie widać jak wykonuje ruch góra dół i szumią silniczki... tyle że w avce t25 xenon to jedna wielka porażka... coś o tym wiem... jak nie wypalające się odbłyśniki to parujące klosze lamp... a jak już z tym się uporasz to pada czujnik poziomowania który jest dostępny tylko w ASO i kosztuje majątek...  :thumbdown:

krolik627

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Października 2013, 10:31:49 »
Dokładnie - te lampy to na ogół jest porażka  :wallbash:

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Października 2013, 11:08:10 »
Zarówno w T27 jak i w Mazdzie 3 w których mam kontakt z xenonem wyraźnie słychać i widać nawet za dnia jak się poziomują. Najfajniej widać to przy odpalaniu auta gdy jest już ciemno.

Offline Piotr Guzik

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Grudnia 2020, 20:10:12 »
Witam, miałem dokładnie ten sam problem co Ty i okazało się że przedni czujnik jest w stanie idealnym a tylni był bardzo skorodowany, sworznie zatarte itp. Niestety żadna hurtownia motoryzacyjne nie takiego czujnika a koszt w aso to prawie 2 tys zl. Udało mi się znaleźć czujnik który jest wykonywany w Polsce, https://allegro.pl/oferta/nowy-czujnik-poziomowania-lamp-tyl-avensis-t25-9321513921

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl