Autor Wątek: Polakierowana konsola. Gdzie taką zrobić i jak ?  (Przeczytany 2426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

busvald

• Gość
Polakierowana konsola. Gdzie taką zrobić i jak ?
« dnia: 06 Marca 2005, 15:19:46 »
Witam,

Chodziłem sobie po stronkach i natknąłem sięna taką konsole, i tak sięzastanawiam jak to zrobić by faktycznie to wyglądało pożądnie i nie odpadało. Może znacie zakłady w okolicach warszawy które coś takiego robią ? Albo ewentualnie jak to zrobić samemu.

« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 10:05:35 wysłana przez Janmor »

CarinaGTI

• Gość
Polakierowana konsola. Gdzie tak± zrobiæ i jak ?
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Marca 2005, 19:44:16 »
w Matizie sam sobie zrobiłem praktycznie identyczną, wystarczy z 2-3h godziny pracy, kupiłem (3 lata temu) lakier + podkład FOLIATECU (niecałe 100zł) zdemontowałem konsole środkową pisknąłem póxniej farelką :-DD i gogotwe, nic nie złaziło itp. przez 1.5 roku cieszyłem sięnią dopóki nie sprzedałem padaki Daewoo  :adiabelek
P.S. a jeśli ci zależy naprawde na łaaadnym wyglądzie to zlecić lakiernikowi i on już siętym zajmie :D

toomas

• Gość
Polakierowana konsola. Gdzie tak± zrobiæ i jak ?
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Marca 2005, 10:09:14 »
Co prawda ni w arisie ale malowałem sam w 3 innych autach.  Najstarsze malunki maja ok 3 lat i sie trzymaja dobrze, nie złazi nic. Na poddstawie swoich doświadczeń polecam farbę+ podkład Motip - podkład do tworzyw sztucznych a farba do felg :)) Samo malowanejie jest proste. Odtłuścić, pomalować podkładem (ja malowałem 2x) potem lakier, kilka cienkich warstw (ja robilem ok 4).  Do dzisiaj naprawde to ładnie wygląda. Farba Motipa ma tą zaletę, że dość szybko wysycha. Ja zawsze zdążyłem autko rozebrać, pomalować i złożyć w tym samym dniu.  Aha koszt  to ok 50 zl za komplet

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl