Autor Wątek: [VIgen] 2008 - sterowanie "komputerem pokładowym"  (Przeczytany 2417 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PiotrP

• Toyot Leżący
  • *
[VIgen] 2008 - sterowanie "komputerem pokładowym"
« dnia: 22 Października 2013, 22:35:36 »
Witam,

Na tarczy szybkościomierza jest mały ekran LCD, na którym  powinny być wyświetlane informacje o chwilowym i przeciętnym zużyciu paliwa, średniej szybkości,  itd, Takie komputery sa w większości aut. Według instrukcji, to co jest pokazywane na ekraniku, można kontrolować za pomocą dedykowanego przycisku na kierownicy. A ja takiego przycisku nie mam (mam dwa telefoniczne, mode - wyboru źródła dźwięku i dwa głośności oraz przycisk rozpoznawania mowy  :shock:). Na wyświetlaczu mam więc cały czas przebieg całkowity i dwa TRIP, które  mogę sobie "wyzerować" znanym od pokoleń "popychaczem". Kierownica na bank jest oryginalna/seryjna.  Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Może być jakaś prowizora, zależy mi na informacji o odległosci jaką przejadę na pozostałym w baku paliwie. 
Pozdrawiam i życzę bezawaryjnej jazdy.
PiotrP
« Ostatnia zmiana: 02 Lutego 2014, 12:33:15 wysłana przez marcinm »

Offline TomRz

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Camry SE 08 V6 - sterowanie "komputerem pokładowym"
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Grudnia 2013, 12:32:06 »
Wydaje mi się że ten wyświetlacz nic Ci nie pokarze poza przebiegami i temperaturą. Instrukcji nie wierz, według mojej auto posiada rozkładane tylne siedzenia a to nie prawda...
"Czerwony to najszybszy kolor świata. Szybsze są tylko światło i urząd skarbowy".

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Grudnia 2013, 12:48:01 »
Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?
Olać po prostu.Ważne jest tylko to, aby komornik nie świecił.

Offline Wendo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Grudnia 2013, 15:14:26 »
W mojej zmieniam to przyciskiem DISP, który jest nad rozpoznawaniem mowy :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl