Autor Wątek: Co lepsze Civic Sport 1.6 Czy Corolla 1.6 i dlaczego???  (Przeczytany 23857 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline borkomar

• Toyot Pełzający
  • **
Co lepsze Civic Sport 1.6 Czy Corolla 1.6 i dlaczego???
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Marca 2005, 12:23:08 »
Oczywiscie ze nowy diesel to super sprawa - z dbanie nie ma problemu bbo zawsze dbam o auta.Szkoda ze wlasnie w civicu nie ma takiego 2.0 dieselka i jakies 110 kucykow.Maja za to 1.7 ICTDI  ale nie latwo kupic z pakietem sport.
I panowie bez jaj nie stesc mnie na TypeR.Mowi o autach z przedzialu cenowego 45 - 50 tys max Prosze o dalsze sugestie

ps nie chce rajdowki chce fajne auto ale zeby nie byblo mulowate bo chcialbym miec mozliwosc wyprzedzania a nie lubie za autobusami jezdzic:).
Dla porownania jezdzielm Octavia TDI 110 koni i powiem ze 1.6 benzynka ze startu moze ma jakies szanse ale podczas jazdy wyprzedzania itd to nie sadze i co jest piekne ze na 5 biegu dodajesz gazu i auto idzie od samego dolu a nie jak w 1.6 ze na 3 trzeba redukowac wiec mysle ze dieselek nowy to fajna sparawa D4D zeby bylo w budzie civic sport to juz bym mial problem z glowy a tak mysle:) jeszcze!!

Offline borkomar

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Marca 2005, 14:29:34 »
Narazie szczerze mowiac Panowie nic konkretnego mi nie powiedzieliscie:) ogolniki tylko ktore znam - moze jeszcze cos zaproponujecie albo zaglebicie w szczegoly jesli ktorys z was jezdzil tym autami to prosze o HELP!!!!!!!!!!!!
I konkretne opinie.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Marca 2005, 14:44:10 »
Ja widzęborkomarze, że Ty chcesz kupić Hondę, tylko szukasz tu usprawiedliwienia, że nie Toyotę;-)  :lol:  8)

Z Hondami od lat jest ten sam proble, chociaż to żaden problem - Hondy mają zajefajne silniki i skrzynie. Koniec kropka. Poza silnikami niewiele jest w nich rozwiązań, których nie mają inni konkurenci. Ani to szczegónie ładne (IMHO), ani ciche, ani specjalnie bogato wyposażone, an malutkich kółkach (nowy Civic ma 14" skandal!!! )

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Marca 2005, 19:16:44 »
Hm...mysle ze obie firemki laczy to ze z malej pojemnosci wykreca bardzo duzo..ale Hondki maja jednak te zylke sportowa...w sumie nic wiecej co T ale...Dziwne ze H nie miala rajdoweczki jak np. *-ka Corollka.Obecna H ma wg. mnie brzydkie wnetrze ale jednak ciutke szybsza w por z nowa T.Srodeczek T jest ladniejszy.Nie wiem co bym wybral....ale najbardziej obecnie z tych samochodow podba mi sie z zew nowy Foczek...H drozsza w utrzymaniu ale maloawaryjna jak T.

Offline borkomar

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Marca 2005, 21:06:08 »
JACKAL :) ja mowie o wersji civica sport tylko nie zchodzcie z tematu.Versja Sporty wyglada identycznie jak TypeR ma 16" kołeczka + halogeny ktorych TypeR w standardzie nie ma noi jest 1.4 , 1.6 lub 1.7 i-CTDI ale tylko na zachodzie narazie - wiec wyglada pieknie w porownaniu z Toyka.
Jak powiedzialem zeby Civic Sport mial silnik D4D 110 lub 116 koni to juz bym mial po problemie a tak niedosyc ze pewnie drogo stoi ten 1.7 to ma 100 kucy i ciezko kupic z pakietem SPORT.

tunix

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Marca 2005, 23:21:11 »
Cytat: borkomar
Narazie szczerze mowiac Panowie nic konkretnego mi nie powiedzieliscie:) ogolniki tylko ktore znam - moze jeszcze cos zaproponujecie albo zaglebicie w szczegoly jesli ktorys z was jezdzil tym autami to prosze o HELP!!!!!!!!!!!!

A nie prościej przjechać sięjednym i drugim? Nikt rozsądny nie powie Ci, że jedno z tych aut jest znacząco lepsze od drugiego, bo tak nie jest :)

tx

P.S. Wszyscy piszą o tych wspaniałych skrzyniach Hondy, a w mojej wyraźnie haczy dwójka dopóki auto porządnie sięnie nagrzeje. Nie pamiętam takich objawów z żadnej Toyoty :)

P.S.2. A może zadecyduje rabat jaki wytargujesz u dealera? Polecam salon Hondy w Bydgoszczy - gdy byłem u nich w grudniu mieli kilka ładnych Sportów w fajnych kolorach. Może jakiś został i jest w dobrej cenie.

Offline borkomar

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Marca 2005, 19:48:05 »
NIom wlasnie mam zamiar tak zrobic jak tylko bede w cywilizowanym miesice - w Płocku nawet Jazza nie mieli na testowce - nie mowiac o civicu.
Nowej pewnie nie wezme no chyba zeby zostala taka z 2004 za 50tysiakow to chetnie:) ale wiem ze to nierealne.
Pomysle nad tym gdyz Civica chcialbym z 2004-po liftingu poprzednie nie sa tak fajne - albo kupie corolke w D4D i bedzie spokoj ewentualnie cos wyzszej klasy typu ave czy accord ave w D4D a accord niestety nie ma fajnedo diesla w poprzedniej wersji wiec tylko LPG pewnie 4 generacji - ale nie wiemczy chce mi sie w LPG bawic poprostu chce miec spokoj.Pozdrawiam.
Wszelkie sugestie i opinie nadal mile widziane:)

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Marca 2005, 20:50:47 »
Jesli diselek to wybralbym Honde i jej nowy wynalazek, zreszta mialem okazje sie przekonac naocznie jak ten silniczek chodzi, miodzio jak szwajcarski zegarek rowno i cichutko ;-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Offline borkomar

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Marca 2005, 00:20:33 »
Tylko ze Honda ma 1.7 tylko a Toyota chyba nie powiesz ze ma zly silniczek D4D 110 kucy

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Marca 2005, 09:39:56 »
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Marca 2005, 09:45:23 »
A D-4d ale tylko w wersji japonskiej, to jak najbardziej ;-)
NAwet nie wiem gdzie teraz robia te motory (D4-D) juz chyba w Polce w Jelczu-Laskowicacch

pozdr.
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Offline borkomar

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Marca 2005, 12:45:10 »
Corolla i Ave chyba juz od dawna nie sa robione w Japonii czyz nie??Moze sie myle??Jezeli tak to prosze napisac ktore i jak poznac japonska wersje(czy tylko po nr nadwozia??)

Offline otis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Marca 2005, 17:22:52 »
z tego co mi wiadomo to Corolla HB z silnikiem 1.6 5 drzwi na pewno jest robiona w Japan  :D przynamniej była w ub. roku. jeżdżętaką i jest Made In Japan

a co do innych to nie wiem. jest gdzieś na forum ten temat. musisz uruchomić opcjęSzukaj  :anarty
"... po jasnej stronie księżyca"

Offline borkomar

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Marca 2005, 19:03:59 »
Dowiadywalem sie u znajomego w ASO faktycznie 5 drzwi bylo robione w Japan 3 drzwi bylo robione w Anglii a sedan i bombi w Turcji - pozdrawiam

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Marca 2005, 00:12:48 »
Cytat: Jackal
Z Hondami od lat jest ten sam proble, chociaż to żaden problem - Hondy mają zajefajne silniki i skrzynie. Koniec kropka.

no i to chyba juz wystarczy? :)
pzdr!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl