Autor Wątek: Yaris TS a komfort  (Przeczytany 32633 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline javer89

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Yaris TS a komfort
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Listopada 2013, 17:31:08 »
Pytanie może i głupie tylko chodziło mi o to że u mnie przy prędkości 3,5 tys w kabinie jest ciszej niż przy 3 tys, przy 3 buczy strasznie, dlatego pytałem czy u was też tak jest czy może u mnie jest coś nie tak  :o

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Listopada 2013, 18:00:29 »
Sprawdź, czy może czasem rura dolotowa nie rezonuje w obudowie filtra powietrza.

Offline javer89

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Listopada 2013, 13:05:31 »
Witam ponownie, mam pytanko czy jest ktoś może z woj. świętokrzyskiego najlepiej z Kielc lub okolic żebym mógł mieć jakieś porównanie z innym TS-em

Offline javer89

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Grudnia 2013, 20:37:38 »
Panowie pytanie tylko do właścicieli TS czy jadąc z prędkością 90 km/h jest ciszej w kabinie niż jadąc 110km/h bo u mnie przy 110 jest ok a przy 90km/h buczy jak diabli wymieniłem już wydech nic to nie dało, wymieniłem poduszkę pod silnikiem nic nie dało. Na zewnątrz nic nie słychać natomiast w środku w kabinie jest taki jakby rezonans, buczenie chce dowiedzieć sie tylko czy tak ma być czy coś jest nie tak z moim TS-em

Offline pwl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Grudnia 2013, 21:35:15 »
Mi buczy kamera pokładowa np ;P Wywal ze schowka wszystko, posprawdzaj plastiki czy nie odstają gdzieś.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Grudnia 2013, 22:16:35 »
ja mam takie samo wrazenie - moze nie jest glosniej ale jest mniej przyjemnie przy 90 niz 110-120

Offline javer89

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Grudnia 2013, 19:36:31 »
Witam! wczoraj przejechałem się innym TS-em, i potwierdziły się moje obawy, otóż w samochodzie przy 3 tys. jest cicho :wallbash: tzn. nie ma tego buczenia. Czyli wychodzi na to że w moim coś jest nie tak, pytanie tylko co ? :cry:

Offline gng

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Kwietnia 2014, 21:35:50 »
@javer89 udało Ci sie ustalic przyczynę? U mnie jest podobnie, do tego dochodzą niewielkie wibracje i rezonans niektórych elementów. Moze poducha silnika?

Offline adii

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Kwietnia 2014, 02:18:26 »
zobacz kolektor dolotowy czy jest cały i czy uszczelka jest ok

Offline javer89

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Kwietnia 2014, 19:39:15 »
Na chwilę obecną nic nie ustaliłem dolot mam na pewno szczelny wydech również, buczenie według mnie bierze się właśnie z wibracji i dlatego też myślę nad poduchami pod silnikiem, a szczególnie tą po stronie silnika na podłużnicy.

Offline Antau

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 13 Kwietnia 2014, 22:22:21 »
Ja jak szukałem poduszek silnika, to byłem w sziku i powiedzieli że do Ts'a nie mają zamienników. Oryginał niecałe 600zł  :o Nie wymienilem  :cheesy:

Offline mar.bor.37

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Września 2014, 08:43:15 »
Pozwolę sobie odświeżyć trochę temat. Jestem na etapie wyciszania mojego TS'a. W weekend walczyłem z filcem poroso (bagażnik, nadkola i boczki tył oraz boczki drzwi) dodatkowo otwory technologiczne w drzwiach zaślepilem taśma dekarska. Efekt zauważany lecz bez szału. Mam dość głośne opony oraz tłumik. Opony bede na razie zostawial ale zastanawiam sie nad wymiana tłumika. Myślicie ze końcowy tłumik od 1.3 lub verso bedzie cichszy? Robił juz ktos z was takie zamiany?
Jeśli udało by sie wyeliminować to "sportowe" buczenie jestem pewien ze było by duzo ciszej w środku i co za tym idzie komfort znacznie by wzrósł.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Oklon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Października 2014, 18:12:17 »
Ja w tsie wygluszylem doslownie wszystko oprocz drzwi i grodzi. I jest sporo ciszej ale dzwiek silnika jest tylko troche cichszy. Najwaniejsza rzecz do zrobienia to sciagnac caly kokpit i
dobrze zrobic grodz... Boje sie jednak samemu sciagac deske, nagrzewnice itp.

Offline mar.bor.37

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Października 2014, 19:42:07 »
Ja zdejmowałem tylko górna cześć kokpitu i wkładałem filcu poroso tak jak to było możliwe. Efekt zadowalający. Np na wolnych obrotach praktycznie nie słychać silnika. Tak jak pisałem poprzednio teraz najbardzej słychać wydech i opony.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl