Autor Wątek: Skórzana tapicerka a boczne poduszki fotela  (Przeczytany 3275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

volti

• Gość
Skórzana tapicerka a boczne poduszki fotela
« dnia: 07 Listopada 2013, 21:38:45 »
Witajcie. Ostatnio wpadłem na pomysł aby zaowafundć sobie skórzaną tapicerke w moim aurisie. Zastanawiam się tylko nad jedną rzeczą mianowicie czy skórzane obicie fotela nie wpłynie na działanie bocznej poduszki która w nim jest? Jak myślicie? Może to kwestia szwów w tym miejscu?Albo lepiej nie kombinować?

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Skórzana tapicerka a boczne poduszki fotela
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Listopada 2013, 08:35:23 »
Ktoś kto Ci będzie oskórowywał samochód powinien wiedzieć jakie szwy dać na boki. Jak nie masz zaufania do firmy to na bokach po prostu nie rób skóry.
Ogólnie w miejscach takich jak boki, tył (głównie kieszeń) są zrobione ze słabszej skóry (bardziej miękka).
Oryginalnie montowana skóra jest pełna we wszystkich miejscach, nie wiem skąd jesteś  - możesz zobaczyć jak to u mnie wygląda.
Where Wishes Fly......

volti

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Listopada 2013, 09:33:09 »
Powiem Ci że mam do Ciebie jakieś 35 km. Można się kiedyś zgadać i zobacze jak to jest u Ciebie. Zamierzam zlecić to znajomej krawcowej która już raz robiła tapicerkę skórzaną do auta. W prywatnych firmach zapewne sporo mnie skasują za taką usługę.

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Listopada 2013, 10:12:57 »
Nie ma problemu - ja urzęduję prawie codziennie - Chrzanów-Kraków-Katowice
Where Wishes Fly......

Offline Bart7824155

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Listopada 2013, 17:53:27 »
Witajcie. Ostatnio wpadłem na pomysł aby zaowafundć sobie skórzaną tapicerke w moim aurisie. Zastanawiam się tylko nad jedną rzeczą mianowicie czy skórzane obicie fotela nie wpłynie na działanie bocznej poduszki która w nim jest? Jak myślicie? Może to kwestia szwów w tym miejscu?Albo lepiej nie kombinować?

Znalazłem wygodniejsze rozwiązanie :)

http://sklep.autopokrowce.com/pl/toyota-auris-eko-skora.html
love is good, love is funny, All the people love for money, if u think love is funny, love yourself and take the money!

volti

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Listopada 2013, 20:59:12 »
Znalazłem wygodniejsze rozwiązanie :) http://sklep.autopokrowce.com/pl/toyota-auris-eko-skora.html

Ładnie to wygląda. Martwi mnie tylko czy nie będą się zbytnio marszczyć po dłuższym czasie użytkowania.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Listopada 2013, 21:08:08 »
Ładnie to wygląda. Martwi mnie tylko czy nie będą się zbytnio marszczyć po dłuższym czasie użytkowania.
jasne że będą.. tak samo jak znacznie szybciej się zniszczą
cena adekwatna do jakości
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Listopada 2013, 07:28:16 »
bedzie tak samo jak skora wykonana przez tapicera, proponuje po srodku fotela umiescic skore alcantare, tylko dobrej jakosci, efekt marszczenia nie widoczny

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Listopada 2013, 11:18:25 »
na takiej skórze w lato z pleców po "rowku" masz niagarę  :grin:
Where Wishes Fly......

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl