Pod koniec 2014 roku ma wejść do sprzedaży nowy Prius, czy może ktoś z forumowiczów ma może jakieś szpiegowskie zdjęcia i szczegóły techniczne przyszłej wersji? Na polskich stronach niewiele można znaleźć na ten temat a z moim angielskim to wiele nie poczytam na zagranicznych serwerach :/ Z tego co wyczytałem to nowy Prius ma być podobny do koncepcyjnego NS4, tyle że on jest plug-in i rozmiarami zbliżony bardziej do Camry niż do Priusa, więc myślę, że ten tok myślenia jest błędny. Odnośnie danych technicznych gdzieś znalazłem informacje, że nowy Prius ma być jeszcze oszczędniejszy niż obecny i zbliżać się ze spalaniem do 3l/100km, pewnie osiągnąć taki wynik w realnej jeździe nie będzie szans tak jak i w mojej Yarisce ale jeśli realne byłoby 4l/100km to już byłoby super. Następna kwestia to czy nie włożą baterii litowo-jonowych (tak jak do Priusa+), są lepsze bo sporo lżejsze ale za to droższe i ciekawe czy będą również tak samo wytrzymałe jak obecne?
Jeśli ktoś ma jakieś informacje w tym temacie bardzo byłbym wdzięczny za jakieś linki