Autor Wątek: Rozrząd wymiana-bronisze,zielonka czy carolina?  (Przeczytany 5225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

slawomirm

• Gość
Rozrząd wymiana-bronisze,zielonka czy carolina?
« dnia: 08 Marca 2005, 15:35:31 »
wlasnie nadszedl czas wymiany rozrzadu u mnie(ajć) i teraz mam problem, bo nie wiem gdzie. sprawdzilem 3 miejsca:
bronisze:605 zl
zielonka:730 zl
carolina:1100
w gre wchodza:
-pasek rozrzadu
-dwie rolki
-trzy simeringi
-pasek wspomaganie
-pasek zasilanie

wiem,ze carolina jest najdrozsza a bronisze najtansze,ale jescze chodzi o jakosc.

mozecie wspomoc doswiadczeniem?

a moze lepiej kupic samemu czesci i pojechac na wymiane uniknalbym narzutow (jaki jest namiar (tel adres na jc auto?)

pozdr i dzieki
« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2008, 12:00:34 wysłana przez Janmor »

Bartek72

• Gość
rozrz±d wymiana-bronisze,zielonka czy carolina?
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Marca 2005, 16:47:29 »
Wow!
A co to jest Bronisze (oprocz tego, ze miejscowosc)?
Tam jest jakies ASO (bo chyba piszesz o ASO skoro wspominacz Caroline)?
 :chmmm

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
Co do rozrzadu...
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Marca 2005, 18:07:55 »
A pytales na Bialolece?JEsli masz dac 700pLN w Zielonce-(gdzie tam masz kogos od Toyoty?)to spytaj sie bo cos kolo tego wyjdzie Ci na Anilinowej.Nie znam cen ale mnie tez to czeka poza tym ten gosc co naprawia tam ma 7-ke i przyklada serce do pracy.Rozumiem ze to czesci plus robocizna.Ja Anilinowa polecam ale cenowo..coz nie wiem.Mam jeszcze czas tak mysle.Mam jeszcze 2 osoby co to robia-pracuja w ASO Wlochy i druga gdzies indziej.Jaki masz silnik model rok prod corollki i jaki przebieg ze juz wymieniasz?

slawomirm

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Marca 2005, 23:34:48 »
1.Bronisze to miejsce gdzie z clubu mazdy robia swoje auta i z clubu rolki podobnie jak zielonka to nie jest ASO (one maja wszystkie takie same ceny) tylko warsztaty ktore robia japonce i sa polecane na forum. w zielonce robilem jeden przeglad i nie mam zastrzezen.a pytam o caroline bo tam tez cos czasem robie i tez nie mam zastrzezen. Inne ASO albo drogie albo malo pewne(wiad.z forum)
2.chodzi mi o ceny i o jakosc,dlatego pytam.
3. rolka'99 silnik 4efe 1.332, przebieg 148,8kkm,
Nie wiem co to Anilinowa, daj jakis namiar.
pozder

serwisSJ

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Marca 2005, 08:27:24 »
A może u nas, to samo i te same części za 460zł?:)

Ernet

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Marca 2005, 12:05:08 »
Cytat: serwisSJ
A może u nas, to samo i te same części za 460zł?:)

Braw0 serwisSj  :aclap

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Marca 2005, 18:02:49 »
Nieautoryzowany Serwis Toyoty i Lexusa   Białołęka ul.Anilinowa 4 tel. 22 614 76 95 Wlasciciel Jerzy Wożniakowski
Ja mam 8-ke 97 prod ale kupiona w 98 i mam 91kkm przebiegu.Nie wiem kiedy wymienic bo jedni mowia  (ASO) ze do 150 kkm spokojnie mozna a inni ze guma parcieje.Nie wiem....Wszystkie paski wymieniac tez jak Ty????

slawomirm

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Marca 2005, 09:03:10 »
wiesz,ja mam 148,8 i zaraz wymienie,rocznik '99,brytyjczyk. tez sie zastanawialem przy 120kkm bo tak pisali na forum,ale wymieniam dopiero teraz(za tydzien jestem umowiony w broniszach) i zobaczymy co tam bedzie.a przy tej okazji wymieniam paski od alternatora bo mi juz czasami piszczy,rolki bo sie tez nalezy i od wspomagania,prawdopodonie bede musial tez wymienic simering,zebym nie musial dwa razy jezdzic i to wszystko.
dzieki za namiary

sm

tco_tm

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Marca 2005, 03:31:51 »
Cytat: serwisSJ
A może u nas, to samo i te same części za 460zł?

Juz zaczynam myslec, kiedy bede w tamta strone jechal, chociaz podkreslam, ze nie tylko cena na mnie robi wrazenie. :D :P
Tylko dorzucilbys jeszcze kompletne sprzeglo (chyba sie juz konczy, bo samochod ma 140kkm, poza tym cos klekocze przy wycisnietym pedale) oraz regulacje zaworow. Zawias i  hamulce zrobie "u siebie" w miescie.

Hm. Moze 26-28 maja bylby termin, akurat wtedy jade na Slowacje, na europejski spot mazdy. :twisted:

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Marca 2005, 21:14:34 »
Panowie :bno Trzymajmy siętematu!
Pigletto

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl