Autor Wątek: Montaż czujników parkowania w Aurisie co, jak i gdzie ??  (Przeczytany 79826 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Montaż czujników parkowania w Aurisie co, jak i gdzie ??
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Grudnia 2013, 17:10:41 »
No wiec zakupiłem zestaw  http://allegro.pl/czujnik-cofania-czujniki-parkowania-4-sensory-lcd-i3764282524.html Wiem, że nie jest to mistrzostwo świata, ale dla mnie wystarczy. Zleciłem też pomalowanie czujników pod kolor nadwozia za 9,50 sztukę (chyba dobra cena). tak jak pisałem wcześniej montaż planuję z tyłu na podsufitce, na tej płaskiej powierzchni w linii trzeciego światła. Nic nie będzie dziwnie odstawać, ani rzucać się w oczy. Drugim ewentualnym miejscem jest podsufitka przód nad lusterkiem przed tą otwieraną półką ze światełkami. Chyba też optymalny wybór. Dziękuję za zainteresowanie tematem. Dzięki zawartym tutaj informacjom czuję się pewniejszy we własnym montażu. Pewnie zabiorę się za to na wiosnę, a potem umieszczę kilka fotek jak mi wyszło  :)
Witam, poszukaj gdzieś na forum są takie maty (drukujesz na A4), które przyklejasz na zderzak, są idealnie wyznaczone miejsca gdzie jest linia zagięcia zderzaka, gdzie przyłożyć wiertło itp, ogólnie montaż jest prosty u mnie obyło się bez demontowania zderzaka, osobiście mam brzęczek + mały wyświetlacz metrów na desce rozdzielczej, zestaw z allegro za 60zł+ malowałem w kolor, minęło 3 lata i wszystko działa jak na początku. Pozdrawiam.
Szukałem tych mat, ale chyba nie dość dobrze bo nie znalazłem :-( Ma może ktoś namiar na coś takiego, pewnie się przyda nie tylko mi  :good:
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2013, 17:33:16 wysłana przez beneke »

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Grudnia 2013, 17:39:18 »
Strasznie tania taka zabawka, chyba też sobie sprawię. Ciekawe jak z trwałością i jaki może być koszt montażu...Te wydają się fajne http://allegro.pl/czujniki-parkowania-super-wyswietlacz-monitorek-i3762727168.html
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2013, 17:49:05 wysłana przez patkrz »

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Grudnia 2013, 17:50:26 »
Strasznie tania taka zabawka, chyba też sobie sprawię. Ciekawe jak z trwałością i jaki może być koszt montażu
Faktycznie nie jest drogo. Z trwałością z tego co czytam na forach nie jest źle. Koszt montażu tył 4 sensory to pytałem telefonicznie w jednym z warsztatów 100 zł. (Gliwice) Ciekawe czy to najniższa kwota za taką usługę, czy norma.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Grudnia 2013, 18:11:57 »
Gdyby mi powiedzieli 100 zł, to sprawiłabym sobie taki prezent. Jak więcej, to musiałabym się zastanowić  :cheesy:

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Grudnia 2013, 18:21:56 »
.Te wydają się fajne http://allegro.pl/czujniki-parkowania-super-wyswietlacz-monitorek-i3762727168.html
Też zastanawiałem się nad tym zestawem, ale nie chciałem montować wyświetlacza na desce. Ten który ja kupiłem jest można powiedzieć w porównaniu z tym miniaturowy.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Grudnia 2013, 18:56:58 »
Zażyczę sobie na prezent gwiazdkowy i zobaczymy jak będą działać :))

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Grudnia 2013, 19:03:38 »
Hehe ja zrobiłem nieco inaczej. Kupiłem zestaw sobie na gwiazdkę, a rachunek dam teściowej żeby go zapłaciła. uchronię się tym samym przed kompletem sweter - skarpetki   :grin:

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Grudnia 2013, 19:06:14 »
Hehe ja zrobiłem nieco inaczej. Kupiłem zestaw sobie na gwiazdkę, a rachunek dam teściowej żeby go zapłaciła. uchronię się tym samym przed kompletem sweter - skarpetki   :grin:
:laugh: :laugh: :laugh:

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Grudnia 2013, 19:33:58 »
Zażyczę sobie na prezent gwiazdkowy i zobaczymy jak będą działać :))

a ty nie masz czujników fabrycznych?
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline PaweŁ7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Grudnia 2013, 21:44:02 »
Tania i fajna, a u Ciebie tańsza niż u innych bo czarny lakier plus czarne czujniki= dobry efek bez malowania.
Bo jak widze takie czarne punkty u innych gdzie kolor nadwozia jest inny niż czujników to jedzie mi to tanią wichą

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Grudnia 2013, 21:49:15 »
Tania i fajna, a u Ciebie tańsza niż u innych bo czarny lakier plus czarne czujniki= dobry efek bez malowania. Bo jak widze takie czarne punkty u innych gdzie kolor nadwozia jest inny niż czujników to jedzie mi to tanią wichą
Dokładnie, jeśli dostanę czarne lakierowane to problem z głowy i wygląda jak seryjne :)
Bikej- nie, nie mam.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #26 dnia: 04 Grudnia 2013, 23:13:46 »
Patrycja a nie myślałaś o poszukaniu fabrycznego zestawu?
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2013, 23:26:59 wysłana przez Damian91 »

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Grudnia 2013, 23:42:22 »
To też nie jest glupi pomysł. Chciałabym znalezc cos ciekawego w niezłej cenie (Bo juz zapowiedzialam siostrze, ze chce taki prezent, a nie chce jej mega naciągać :D). Nie musi byc z wyswietlaczem. Ale to już musi mi ktos doradzić bo ja nie umiem szukać :P.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Offline yetix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Grudnia 2013, 08:09:51 »
Ja posiadam coś podobnego do tego http://allegro.pl/czujniki-cofania-parktronik-4x-wyswietlacz-led-i3718631292.html
3 lata bez zarzutu
Toyota Auris 1.4 D4D 2008r wersja Terra

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Grudnia 2013, 16:29:55 »
Patrycja a nie myślałaś o poszukaniu fabrycznego zestawu?
Patrycja i każdy pewnie wolałby fabryczny zestaw, ale tutaj chodzi o koszty takowego. Jak byłem na przeglądzie w ASO to za szybą mieli zestaw parkowania za 1000 zł z montażem, a wyglądał tak jak by to był zwykły chiński szajs

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl