Autor Wątek: Lusterko zew. prawe do yaris II  (Przeczytany 3275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cziko

• Toyot Leżący
  • *
Lusterko zew. prawe do yaris II
« dnia: 05 Grudnia 2013, 10:27:02 »
Witajcie ostatnio a dokładnie wczoraj ktoś wyciągnął mi osłonę na lusterko prawe zewnętrzne. Szukałem w sieci ale samej obudowy nigdzie nie mogę znaleźć a lusterka całe to koszt minim. 200 zł :(. Czy znacie jakieś strony gdzie można taką obudowę kupić ? Dodatkowo spotkałem się że złączki na kablu do lusterka na jednych aukcjach są prostokątne na drugich okrągłe. Jak to sprawdzić żeby w razie konieczności zakupu całego lusterka  nie pomylić się. Lusterko jest elek. nie jest podgrzewane. Rok produkcji yaris-a 2006 sprowadzony z Belgii.   
Bardzo proszę o pomoc. 

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
Odp: Lusterko zew. prawe do yaris II
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Grudnia 2013, 13:34:03 »
Jak to sprawdzić żeby w razie konieczności zakupu całego lusterka  nie pomylić się.
najprościej to sprawdzić u siebie
jaka końcówka

Offline cziko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Grudnia 2013, 15:34:29 »
Dzisiaj dowiadywałem się odnośnie cen lusterek oryginalnych toyoty i takie lusterko do yarisa kosztuje 600 zł - załamałem się :( a sam dekielek oryginalny to koszt 170 zł + malowanie około 100 zł czyli 270 zł :(. Zostaje szukać używanego oryginalnego lusterka w ostateczności zamiennika. Ceny jak z kosmosu! 

Offline cziko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Grudnia 2013, 13:05:44 »
Pytanie techniczne czy wersja angielska będzie pasowała - czy jest jakaś różnica w lusterkach ?

Offline paba

• Moderator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Grudnia 2013, 22:59:10 »
Pytanie techniczne czy wersja angielska będzie pasowała - czy jest jakaś różnica w lusterkach ?
jest , jeśli jest to lusterko lewe (kierowcy) to nie będziesz w stanie go tak dobrze ustawić, gdyż oczywiście w GB jest to lusterko pasażera

same wkłady nie powinny się różnić, ale jest to rzecz do weryfikacji

TIIDA '09

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Grudnia 2013, 23:16:34 »
W jednym aucie miałem awaryjnie lusterko z angola.Jazda z nim była katorgą więc odradzam takie rozwiązania.
Niestety czasami lepiej trochę poczekać na okazję lub powysyłać zapytania o cenę w wystawionych na Alledrogo aukcjach rozbitków.

Offline cziko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Grudnia 2013, 11:59:21 »
Dzięki Wielkie, przynajmniej wiem na czym stoję.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl