Autor Wątek: Avensis 2.0 D-4D  (Przeczytany 2494 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rysiekp_2012

• Toyot Leżący
  • *
Avensis 2.0 D-4D
« dnia: 17 Grudnia 2013, 23:52:17 »
Co myślicie koledzy na temat: ręczny elektryczny, delikatność układu kierowniczego,
navi Touch Go i inne nowości. Mam nową Ave T-27 chętnie wymienię doświadczenia z prowadzenia tego autka przejechałem nim 16000 km. Zapraszam do dyskusji.
« Ostatnia zmiana: 17 Grudnia 2013, 23:56:04 wysłana przez rysiekp_2012 »
Wcześniej: Fiat 126p,,, Audi B-4 ,,,,Corolla D-4D,,,,i w 2012r Avensis T-27 D4D

Offline Quadral20004

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Avensis 2.0 D-4D
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Grudnia 2013, 18:47:04 »
1.W MROZNE DNI CZASAMI ZDARZAJA SIE PROBLEMY Z RECZNYM;D
2. WSPOMAGANIE ELEKTRYCZNE DLATEGO TAK WSPANIALE,ALE CZY TAK ZYWOTNE?
3.NAVI ,ZAWSZE NA ZAWSZE DOTYKOWA:)

Offline rysiekp_2012

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Grudnia 2013, 21:35:09 »
Ja mam już swoje zdanie ten ten temat a mianowicie:
1. Wspomaganie za delikatne samochód pływa przy każdym np. poprawieniu się w fotelu oczywiście przy większej prędkości i prowadzenie pochłania zbyt dużo uwagi. Tu bym postawił mały minus, oczywiście to kwestia przyzwyczajenia.
2. Ręczny elektryczny brak o nim info jak dokładnie go obsługiwać nawet w serwisie nie wiedzą że:
podczas jazdy hamowanie awaryjne można wykonać poprzez przytrzymanie dłużej wciśniętej klapki,
ruszanie na bardzo stromym podjeździe, też "podpieramy się" dłużej wciśniętą klapką aż pojazd zacznie się "zbierać" wydawało by się błahe informacje, ale podczas jazdy po ciasnych i stromych uliczkach  Chorwacji bardzo przydatne. Doświadczyłem na sobie w tym roku. Puki sam do tego nie doszedłem marzyłem o moim ręcznym w Corolii. Ale jest Ok.
3 Nawi super. Łączność z serwerem szukanie poprzez Google adresów z nr. telefonów i bezpośrednie dzwonienie z nawigacji to przydatny bajer. Teraz jestem na etapie aktualizacji map
muszę to opanować, ale słabi mnie to że na portalu toyoty są do pobrania mapy bardzo opóźnione
i to jeszcze za taka kasę 119 euro. Chociaż na forum ktoś pisał ponoć że są nowe nie wiem.
Jak ktoś posiada sprawdzone informacje proszę o pomoc. Ogólnie autko jest zarąbiste i mało pali
szósty bieg cudowny i oszczędne 5,2 L na 100 jeżdżąc normalnie do 130km/h     

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Grudnia 2013, 23:32:51 »
Czy mozesz rozwinąć tę kwestię dluzszego wciśnięcia przycisku recznego przy stromym podjeździe? Nie wiedziałam o tym :)

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Offline Quadral20004

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Grudnia 2013, 20:09:07 »
wcisni pedal hamulca i przytrzymaj,uslyszysz pikniecie(samochod da ci znac ze przytrzyma hamulec),od tego czasu masz jakies 2 sekundy na nacisniecie pedalu gazu,po tych  2 sekundach poczujesz ze hamulec zostanie zwolniony i mozesz ruszyc:) cos ala ruszanie z resznego :) tylko za pomoca kompa:) fajny bajer,dopiero po pol roku jazdy verso 2010 rozkminiłem o co kaman;p

Offline rysiekp_2012

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Grudnia 2013, 21:16:09 »
Tego sposobu nie znałem. ja robię tak trzymam hamulec wciskam klapkę i trzymam mogę teraz przełożyć
nogę na sprzęgło następnie bieg puszczam sprzęło a gdy czuje że auto się zbiera puszczam klapkę. Na płaskim terenie możemy tak startować z piskiem kół.
Hamowanie podczas jazdy też możliwe wciskając i przytrzymując klapkę

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl