Autor Wątek: Ściąganie Plastików z drzwi.  (Przeczytany 3156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Ściąganie Plastików z drzwi.
« dnia: 18 Grudnia 2013, 11:33:02 »
Witam

Potrzebuję zdemontować plastiki na drzwiach od środka i dobrać się do kabli które są właśnie tam.

Jak to zrobić? Są to zatrzaski które łatwo połamać czy może śruby? A może ktoś orientuje się czy jest tam prąd stały w tych drzwiach czy trzeba ciągnąć wiązkę do kokpitu?

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Ściąganie Plastików z drzwi.
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Grudnia 2013, 16:42:22 »
Dokładnie tak jak na schemacie. Pod zaślepkami klamek są śrubki i chyba na dole drzwi. Potem szarpnąć cały boczek i powinien łatwo wyjść. Raczej nic nie powinieneś połamać, chyba że zabierzesz się za to w mrozie czego nie radzę. A tak na marginesie to po co Ci ten stały prąd w drzwiach ??

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Grudnia 2013, 17:07:08 »
Już przepuściłem wiązki z drzwi do kokpitu teraz zależy mi na tym aby mój odbiornik świecił wtedy gdy zapali się lampka u góry (oświetlnie Podczas otwierania drzwi) Dziękuję bardzo za pomoc ;) Na szczęście nic nie połamałem

A prąd stały jest (a w zasadzie był gdyż peszle do drzwi nie były pijankowane i spokojne przeciągnąłem kable) do oświetlenia w wewnątrz i na zewnątrz samochodu. Podczas otwarcia drzwi (obojętne których) zapala się ekran powitalny w drzwiach + podświetlenie na nogi przyklejone do siedzeń od dołu czy pod kierownicą. Coś jak na grafice poniżej.

Tyle że moje podświetlenie ma zimny biał kolor a ekran powitalny jest z kolorowym logiem i czerwonym napisem Toyota Motors ;)

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Grudnia 2013, 21:04:56 »
Czekam na zdjęcia w takim razie - fajny bajer z tym logiem wyświetlanym na ziemi. Podoba mi się  :good:

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Grudnia 2013, 19:36:08 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl