Autor Wątek: Przycisk obok podrzewania lusterek/sterowania  (Przeczytany 12416 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
Odp: Przycisk obok podrzewania lusterek/sterowania
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Grudnia 2013, 08:15:33 »
A ja mam pstryczek ;-) Tyle, że oprócz efektu kliknięcia nie dzieją się żadne moce :-(

zadziała dopiero jak któreś koło straci przyczepność/usliźnie się - najlepiej na jakims śliskim podłożu gwałtownie skręć i dodaj gazu, lub zahamuj - wtedy zobaczysz, że stracisz trochę mocy i zapali się kontrolka
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline przemas

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Grudnia 2013, 08:28:31 »
U mnie raczej ten pstryczek to efekt placebo. Przy zapaleniu auta kontrolka nie świeci się. A szkoda :-(

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Grudnia 2013, 09:02:54 »
opcje są dwie

- spalona żaróweczka podświetlenia kontrolki na zegarach (po przekręceniu powinna się zapalić, potem, na działającym silniku, gaśnie - zapala się gdy system zadziała, oraz podświetla się jak przyciskiem wyłączysz system)

- tak jak piszesz - dorobiony przycisk, żeby tylko wyglądało

wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Grudnia 2013, 09:45:16 »
Nadal nie wiem czy da się to w jakiś sposób dołożyć do samochodu :P

Offline kingcin

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Grudnia 2013, 10:30:08 »
spalona żaróweczka podświetlenia kontrolki na zegarach (po przekręceniu powinna się zapalić, potem, na działającym silniku, gaśnie - zapala się gdy system zadziała, oraz podświetla się jak przyciskiem wyłączysz system)
Powinno jeszcze wyświetlać napis VCS OK przy uruchamianiu to raz, a jak przytrzyma dłużej to zapiszczeć i wyświetlić VSC OFF

Da się zawsze, ale nie takim kosztem jak sobie pewnie wyobrażasz

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 31 Grudnia 2013, 12:25:23 »
Rozumiem że wymaga ingerencji mechanicznej. Nie jest to tak jak z kilkoma innymi rzeczami które można włączyć komputerem?

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #21 dnia: 31 Grudnia 2013, 13:49:24 »
Nie jest to tak jak z kilkoma innymi rzeczami które można włączyć komputerem?
musisz nabyć najpierw układ
moim zdaniem to tylko kłopot tego typu wynalazki szczególnie w starych autach. Czym mniej elektroniki to mniej problemów.

volti

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Stycznia 2014, 15:28:20 »
Dołożyć sięda. Dzwoniłem już kiedyś do Toyoty dopytać się ile takie coś mogłoby kosztoewać, bo u siebie VSC nie mam. Usyłyszałem tylko że nigdy nikomu tego nie zakładali i jestem pierwszą osobą która o to pyta  :grin: i koszta są na tyle duże że się nie opłaca nawet na używanych częściach.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #23 dnia: 03 Stycznia 2014, 10:42:20 »
Wole zapytać bo nasze samochody teraz mają praktycznie wszystko problemem jest tylko dokupić potencjometr czy gałkę. Wszystkie układy i wiązki są pociągnięte praktycznie. W serwisie mówią co innego żeby zedrzeć sprawdzałem to osobiście w serwisie. Krzyknęli mi niesamowite ceny za ciągnięcie kabli i dokładanie układów a podłączyłem przełącznik i wszystko działało :P

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 03 Stycznia 2014, 10:57:24 »
Wole zapytać bo nasze samochody teraz mają praktycznie wszystko problemem jest tylko dokupić potencjometr czy gałkę. Wszystkie układy i wiązki są pociągnięte praktycznie. W serwisie mówią co innego żeby zedrzeć sprawdzałem to osobiście w serwisie. Krzyknęli mi niesamowite ceny za ciągnięcie kabli i dokładanie układów a podłączyłem przełącznik i wszystko działało :P

no to do dzieła - nie zapomnij robić zdjęć i opisów, żeby potem umieścić na forum.

uwielbiam takich ludzi, którzy wiedzą, że w oplu dało odblokować się komputer... na tej podstawie myślą, że toyota montuje układ VSC - nie aktywuje go, nie każe sobie za niego płacić, ale oszczędza na materiale wykończenia np. deski rozdzielczej.. :thumbdown:

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #25 dnia: 03 Stycznia 2014, 11:10:14 »
Nie jest to tak jak z kilkoma innymi rzeczami które można włączyć komputerem?
to nie jest Ford
nie zapomnij robić zdjęć i opisów,
przecież bez przerwy pyta a do gotowych opisów na forum nie zagląda :)

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #26 dnia: 03 Stycznia 2014, 19:28:55 »
Byłem w serwisie toyoty i u znajomego mechanika.

Koszt VSC w toyocie auris to około 4 tysięcy złotych u mechanika około 2,5 ale nie polecają bo trzeba nową kolumne kierowniczą czujniki etc.

uwielbiam takich ludzi, którzy wiedzą, że w oplu dało odblokować się komputer... na tej podstawie myślą, że toyota montuje układ VSC - nie aktywuje go, nie każe sobie za niego płacić, ale oszczędza na materiale wykończenia np. deski rozdzielczej..

Mój drogi kolego znawco od 7 boleści w toyocie np 4runner wystarczy wiązka z pod maski do kabiny i przełącznik ON/OFF.

Wyszło że uwielbiasz samego siebie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl