Autor Wątek: Światła Przeciwmgielne przednie i tylne  (Przeczytany 5290 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dany83

• Toyot Leżący
  • *
Światła Przeciwmgielne przednie i tylne
« dnia: 30 Grudnia 2013, 14:10:55 »
Witam.
Mam Toyote Corolle Verso z 2003 r. Niedawno ją kupiłem i nie dopatrzyłem się że nie działają przednie światła przeciwmgielne.
W przednim zderzaku są zamontowane oryginalne toyotowskie światła przeciwmgielne, wiązki są podłączone do świateł, bezpieczniki wymienione, żarówki jeszcze nie.
Pytanie moje jest takie, ponieważ doczytałem się w instrukcji aby działały przednie halogeny potrzebny jest przełącznik wielofunkcyjny który posiada trzy pozycje - off, tylne światła przeciwmgielne, oraz tylne i przednie, czy po zakupie przełącznika z trzema pozycjami będzie wszystko funkcjonować?
Niestety nie wiem co było wymienione czy przedni zderzak czy też przełącznik zespolony

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
Odp: Światła Przeciwmgielne przednie i tylne
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Grudnia 2013, 14:35:22 »
przełączniki drogie nie są, więc to nie majątek, np: http://allegro.pl/toyota-corolla-verso-przelacznik-swiatel-bielsko-i3770352788.html czy http://allegro.pl/toyota-corolla-verso-przelacznik-swiatel-2004-2008-i3771999207.html

Jak widać z powyższego przełącznik ma opcje: wyłącznik, przeciwmgielne przód, przeciwmgielne tył i tak powinno być u Ciebie.

Sprawdź żarówki czy są OK a później martw się przełącznikiem
« Ostatnia zmiana: 30 Grudnia 2013, 14:36:55 wysłana przez Swoop »

Offline dany83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Grudnia 2013, 14:50:33 »
Ten przełącznik od wersji z 2004 będzie pasował? Bo do wersji z 2003 kosztują ok 100

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Grudnia 2013, 15:27:29 »
powinien pasować

Offline dany83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Kwietnia 2014, 12:35:26 »
Przełacznik pasuje, ale aby zaskoczyły światła przeciwmgielne trzeba (przynajmniej u mnie) było dołożyć przekaźnik w skrzynce bezpieczników umiejscowionej po prawej stronie powyżej schowska (mozna się dostać od strony nawiewu powietrza)

Do zamknięcia

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl