Autor Wątek: Jaką Auris-kę posiadasz  (Przeczytany 372669 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
Odp: Jaką Auris-kę posiadasz
« Odpowiedź #105 dnia: 05 Maja 2014, 22:04:39 »
Naprawdę nie mam czasu siedzieć w ASO, na szczęście w weekendy mogę się odstresować na motocyklu lub wsiąść do prywatnego auta które jak wszystkie posiadają wady jednak daleko tym wadom wielkością do tych z Aurisa. Jednak jak już napisałem to autko służbowe jak każde inne pojeździ swoje 120tyś i znajdzie nowe miejsce.
Mam tylko nadzieje, że Toyota wyciągnie wnioski i poprawi to i owo.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #106 dnia: 05 Maja 2014, 22:17:27 »
Haha, no tak, za rozpruty fotel zastepczaka nie dadzą. To ja już więcej nie czytam, bo zaraz w swoim zacznę się doszukiwać, a póki co jestem szczęśliwa z tym, co mam :grin:
Żyj i daj żyć innym.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #107 dnia: 05 Maja 2014, 22:20:37 »
To bardzo dobre wyjście jak jesteś zadowolona to ciesz się i nie patrz co piszą i mówią inni. Ja też zawsze kupowałem Ducati choć wszyscy mówili że to złom i nigdy się nie zawiodłem.

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 29 Maja 2014, 16:40:51 »
Witam.
Jestem nowym użytkownikiem forum, ale zapewne będę zaglądał tu często ciekaw Waszych opinii i wrażeń z użytkowanych aut marki Toyota.
Po 15 latach użytkowania VW Polo, Golfa V oraz VI od wczoraj po raz pierwszy stałem się posiadaczem japońskiego auta. W garażu stoi biały Auris II z maja ubiegłego roku w wersji premium + komfort, 1.6 benzyna, 132 konie, przebieg 8 tys kilometrów. Jeszcze pachnie nowym autem.
Po zakupie wracałem do domu 150 km tak więc za dużo jeszcze nie pojeździłem, muszę się teraz przestawić z diesla na benzynę. Czasem jest tak cicho że sprawdzam czy mi auto nie zgasło.  :-)
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 03 Czerwca 2014, 19:59:59 »
Och KoralK. Myślałem, że już choć trochę się pogodziłeś z Twoim jakby nie było (dla mnie) ładnym autkiem. A przypomnij mi czym jeździsz prywatnie ? Autko i parametry silniczka ? To ile Ci do tych 120 tys. na liczniku zostało ? To będzie chyba dzień Twojego triumfu ;)
pozdrawiam no i daj temu biedakowi trochę szansy ;)

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #110 dnia: 03 Czerwca 2014, 22:11:10 »
Można powiedzieć, że aktualnie jestem bez auta na początku maja sprzedałem swoją zabawkę :-( którą opisywałem tu: http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=33133.0 aktualnie do sierpnia muszę pożyczać autko od żony mamy A220 4Matic rocznik 2013 auto posiada silnik diesla 2,2 o mocy 170 koni z napęd na wszystkie koła w automacie. Auris ma przejechane już prawie 40tyś w przyszłym roku o tej porze już pewnie będzie wspomnieniem.

Offline japier

• Początkujący
« Odpowiedź #111 dnia: 04 Czerwca 2014, 20:19:25 »
witam wszystkich bardzo serdecznie ! ! jestem na forum nowy..., jestem z 3-miasta
jestem szczęśliwym posiadaczem Aurisa Touring Sport w wersji hybrydowej

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: 04 Czerwca 2014, 20:25:39 wysłana przez japier »

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #112 dnia: 04 Czerwca 2014, 20:52:26 »
Witam nowych użytkowników, zachęcam do pochwalenia się swoją furką w galerii i opisania wrażeń :-)
Żyj i daj żyć innym.

Offline naked

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 17 Czerwca 2014, 14:00:35 »
Witam

mój pierwszy dzień na forum.
Posiadam Toyota Auris I FL - benzyna

Pozdrawiam Aurisowiczów z okolic Katowic i Jaworzna

(no rusz) :)

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #114 dnia: 17 Czerwca 2014, 14:06:48 »
naked, witamy na forum, a i w twoich okolicach działa prężna grupa :)

Offline JG

• Początkujący
« Odpowiedź #115 dnia: 27 Czerwca 2014, 15:38:50 »
Dzień doberek. Jestem zarejestrowany od dość dawna. Teraz, po wielu latach śmigania Saabami turbo, postanowiłem dostosować sie do wieku (piaty krzyżyk :cheesy:) i zakupiłem w Toyocie używaną Auriskę I z silnikiem 1,6. To już drugi tydzień jazdy i powiem szczerze, że nadal cięzko mi idzie. Autko w super stanie, fajnie wszystko chodzi, ale.... Ta dynamika :cry:.... Nic to. Dam radę. Nie poddam się :-).
No i witam Was serdecznie
Jarek

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #116 dnia: 27 Czerwca 2014, 17:50:06 »
witam na forum i współczuje jednocześnie bo przesiadka z Turbo do 1.6 to jest ból

Offline KubaCh

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 08 Sierpnia 2014, 22:21:55 »
Dzień dobry! Od 5 tygodni jeżdżę Aurisem 18.HSD (kombi, wersja Prestige + szklany dach). Auto nowe, z salonu, przebieg póki co 5 tys. km. Po mieście i pod miastem jeździ się super, na autostradach trochę gorzej, ale to pewnie dlatego, że jestem rozkapryszony przez poprzednie auto (Audi A6). No i to spalanie (poprzednie auto, mimo, że diesel, paliło 2 razy tyle).

Offline Robzak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #118 dnia: 20 Sierpnia 2014, 08:53:00 »
Witam

Od blisko dwóch miesięcy poruszam się Aurisem Hybryd hatchbeck'em w wersji prestige. Na razie nie zawodzi mechanicznie i pokładanych oczekiwań.
Na forum jestem obserwatorem od paru lat, między innymi tutaj szukałem różnych informacji przed podjęciem decyzji o zmianie samochodu.
Toyotowcem jestem od lat 10 gdy zostałem posiadaczem dobrze wspominanego już samochodu Corolla HB 1,4D4D z 2005.

Pozdrawiam wszystkich aurisowców i hybrydowców.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #119 dnia: 27 Sierpnia 2014, 21:42:43 »
Witam,

Auris I FL 1,6 Valvematic

Jestem szczęśliwym właścicielem od 2 miesięcy.

Na razie stałem się specjalistą od przecieków deszczówki do bagażnika. :)

W razie problemu z opadami śmiało pisać.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl