Autor Wątek: Jaką Auris-kę posiadasz  (Przeczytany 372349 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piodi

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jaką Auris-kę posiadasz
« Odpowiedź #330 dnia: 08 Marca 2017, 20:23:08 »
Generalnie o mirrorlinku można zapomnieć, chyba że pojawi się wsparcie do wersji 1.1. Nie jest to na rękę producentowi, bo mniej będzie się sprzedawać nawigacji. Na razie szkoda czasu na szukanie i kombinowanie, przechodziłem to i nie warto.

Offline forescik79

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #331 dnia: 09 Marca 2017, 19:58:36 »
czesc
wiesz widzialem i filmiki ze jest tomozliwe i zdjecia  tylko we wswzystkich procz jezyka angielskiego:)
oczywiscie w opisie mojego systemu mam napisane ze obsluguje mirrorlink na stronie toyoty
mam ta nawigacje najwyzsza z plus na koncu

Offline forescik79

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #332 dnia: 09 Marca 2017, 19:58:59 »
galaxy s7 edge

Offline Devidet

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #333 dnia: 14 Marca 2017, 15:24:00 »
W końcu i ja się doczekałem swojej hybrydy.

Auris Hybrid wersja Prestige z Navi plus + JBL, rocznik 2017  :cheesy:

auris2.JPG

auris1.JPG
« Ostatnia zmiana: 14 Marca 2017, 15:27:12 wysłana przez Devidet »

Offline Michasch220578

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #334 dnia: 18 Marca 2017, 21:03:55 »
Witam wszystkich
Posiadam Arisa  TS 1.4 d 2013 r szary metalik. Przebieg 65 tyś.

Offline ksgrzes

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #335 dnia: 27 Marca 2017, 21:21:07 »
Witam!! Posiadam Auriska 1.4 d4d 2008 sprowadzony z francji....od 3 dni ale czekam na rejestracje i będę mógł się nim cieszyć :hug:

Offline gregorey

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #336 dnia: 07 Kwietnia 2017, 10:15:29 »
A ja posiadam taką 1.6 (już z LPG:D) 132 KM 2013 r, kolor szaro-srebrzysty:D

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #337 dnia: 12 Kwietnia 2017, 11:03:53 »
Witam wszystkich po raz pierwszy  :-)
Właśnie stałem się posiadaczem Aurisa TS Hybrid,
Wyposażenie: Comfort + Style + Tech,
Kolor: Granite Gray - metalik
Po przesiadce ze Skody Octavia, pierwsze wrażenie po jeździe autem demonstracyjnym było naprawdę pozytywne. Te systemy... cisza... deklarowane spalanie... Powoli przyzwyczajam się do automatu i techniki jeżdżenia ale to chyba potrwa... Na razie jedyne czego mi brakuje w porównaniu do Skody to dynamiki jazdy i niestety schowków. No i nie wiem jak to robicie, że macie tak niskie spalanie na poziomie 4 -5 litrów. Mi stanęło na 6,3 l/100km i nie chce spaść.  :thumbdown:
Na razie to tyle.

Offline hazet3

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #338 dnia: 12 Kwietnia 2017, 12:31:38 »
Witaj , tym spalaniem to się nie przejmuj , auto ma jeżdzić... i musi palić , ja uważam że litr w "prawo" czy "lewo" to nie dramat , styl, technika jazdy itd. każdy ma inny. Powodzenia :good:

Offline blooop

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #339 dnia: 12 Kwietnia 2017, 12:47:10 »
Ja jak jeżdże to też rzadko mi spada poniżej 6, ale u mnie to są głównie krótkie trasy w mieście i nie ma kiedy sie rozgrzać. Ale ostatnio zona, która jakies 10 lat nie jeździała samochodem wsiadła pierwszy raz żeby sobie odświeżyć i skończyła jazdę ze spalaniem 3.8 :cheesy:

Offline Mieciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #340 dnia: 12 Kwietnia 2017, 13:08:44 »
Witam wszystkich po raz pierwszy  Właśnie stałem się posiadaczem Aurisa TS Hybrid, Wyposażenie: Comfort + Style + Tech, Kolor: Granite Gray - metalik Po przesiadce ze Skody Octavia, pierwsze wrażenie po jeździe autem demonstracyjnym było naprawdę pozytywne. Te systemy... cisza... deklarowane spalanie... Powoli przyzwyczajam się do automatu i techniki jeżdżenia ale to chyba potrwa... Na razie jedyne czego mi brakuje w porównaniu do Skody to dynamiki jazdy i niestety schowków. No i nie wiem jak to robicie, że macie tak niskie spalanie na poziomie 4 -5 litrów. Mi stanęło na 6,3 l/100km i nie chce spaść.  Na razie to tyle.

Witaj mieszkańcu najfajniejszego miasta :)
Jakbyś kiedyś coś potrzebował to pisz, mam już opanowanego techstreama (program diagnostyczny toyoty) i hybrid assistanta.
Spalanie - przyjdzie samo z czasem. Ceniąc sobie ciszę i spokój nagle zaczynasz jeździć przepisowo a spalanie zbliża się do 5 na wyświetlaczu (po tankowaniu wychodzi ok 0,3-0,5l/100km wiecej)
Przeczytaj wątek hybrydowego kombiaka tu na forum - sporo zagadnień pomoże zrozumieć.

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #341 dnia: 12 Kwietnia 2017, 14:04:01 »
  Witaj mieszkańcu najfajniejszego miasta :)

Coś w tym jest ...  <brawo>
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #342 dnia: 14 Kwietnia 2017, 09:18:00 »
Po przesiadce ze Skody Octavia, pierwsze wrażenie po jeździe autem demonstracyjnym było naprawdę pozytywne. Te systemy... cisza... deklarowane spalanie... Powoli przyzwyczajam się do automatu i techniki jeżdżenia ale to chyba potrwa... Na razie jedyne czego mi brakuje w porównaniu do Skody to dynamiki jazdy i niestety schowków. No i nie wiem jak to robicie, że macie tak niskie spalanie na poziomie 4 -5 litrów. Mi stanęło na 6,3 l/100km i nie chce spaść.
Kwestia stylu jazdy - pytanie o ile spadło względem Octavii, bo u mnie o 2,5 litra. 
Brak dynamiki jest w dużej mierze pozorny, gdyż nie ma efektu wynikającego z szybkiego przyrostu momentu obrotowego połączonego ze wzrostem obrotów silnika wraz z rozpędzaniem się, charakterystycznego dla silników turbo.  Tutaj przy ruszaniu i rozpędzaniu się z niskich prędkości niemal wszystko idzie przez główny silnik elektryczny zasilany z generatora zbierającego nadmiar prędkości jednostki spalinowej i z baterii trakcyjnej.  Dzięki temu od prędkości 0 km/h dysponujemy niemal całkowicie płaskim momentem ponad 200 Nm.  Może nie jest efektownie ale całkiem efektywnie, mało który samochód w podobnej cenie jest w stanie osiągnąć porównywalną elastyczność bez głębokiej redukcji, często nawet do 2 biegu.
Schowków w kabinie trochę mniej niż w Octavii, ale też nieźle, za to bardzo funkcjonalne urządzenie bagażnika w wersjach z podwójną podłogą.

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #343 dnia: 14 Kwietnia 2017, 10:01:37 »
Kwestia stylu jazdy - pytanie o ile spadło względem Octavii, bo u mnie o 2,5 litra. 

Nie spadło a wzrosło o pół litra. Wczoraj pierwsze tankowanie: spalanie z komputera 6,1 a z dystrybutora wyszło 6,5.
za to bardzo funkcjonalne urządzenie bagażnika w wersjach z podwójną podłogą.

No to fakt. To co walało mi się w Octavii po bagażniku upchałem w te schowki i teraz pies ma cały bagażnik dla siebie...  <taniec> 

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #344 dnia: 14 Kwietnia 2017, 10:56:45 »
Nie spadło a wzrosło o pół litra. Wczoraj pierwsze tankowanie: spalanie z komputera 6,1 a z dystrybutora wyszło 6,5.
To zgaduję że Octavia była w TDI...  przyzwyczajenia z diesla mogą trochę przeszkadzać w jeździe hybrydą na początku...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl